Polsko - Krakov, město králů a památky UNESCO

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Polsko - Krakov, město králů a památky UNESCO

Program A - Termíny: 2.5.-5.5. 4.7.-7.7. a 26.9.-29.9.:Památky UNESCO v ČR vystřídá KRAKOV - klenot mezi polskými městy a 3 další památky UNESCO. Navštívíte Královský zámek WAWEL židovskou čtvrť Kazimierz čeká vás solný důl VĚLIČKA i kouzelná příroda OJCOWSKÉHO NP v době adventu vánoční trhy.Program B - Termín: 25.10.-28.10.:KRAKOV VRATISLAV OSVĚTIM VĚLIČKA A UNESCO.KRAKOV - klenot mezi polskými městy památky UNESCO a OSVĚTIM památník utrpení holokaustu. Navštívíte Královský zámek WAWEL židovskou čtvrť Kazimierz solný důl VĚLIČKU i kouzelnou přírodu SLEZKA a MALOPOLSKA v podzimním hávu a kostelíky UNESCO. Program C - Termín: 6.12.-8.12.:ADVENTNÍ KRAKOV A UNESCO.KRAKOV - klenot mezi polskými městy a památky UNESCO. Program se zaměřením na adventní trhy vánoční atmosféru místní speciality a krakovské jesličky solný důl Vělička a kouzlo Vánoc.

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR v ranních hodinách, v květnu KROMĚŘÍŽ (UNESCO), zahrady a arcibiskupské sklepy s ochutnávkou vína, v červenci OLOMOUC (UNESCO), Přemyslovský palác, radnice s orlojem a ochutnávka olomouckých syrečků a zastávka na hradě Helfštýn, mezinárodní centrum kovářství, v září ROŽNOV POD RADHOŠTĚM, babí léto v Beskydech a návštěva skanzenu; ubytování v Beskydech. odjezd z ČR v ranních hodinách, cesta do Slezska, KSIĄŻ, zámek vysoko nad řekou Pelcznicou v přírodním parku, hrázděný kostelík UNESCO ŚWIDNICA, jedinečná "mírová stavba" na ukončení třicetileté války, VRATISLAV (Wroclaw, UNESCO), město "sta mostů" na řece Odra založené českým knížetem Vratislavem, staré město, Tumský ostrov s katedrálou a botanickou zahradou, Pískový ostrov, bývalá hala století (Max Berg), trhové náměstí. odjezd z ČR před půlnocí.
2. den: KRAKOV (KRAKOW, UNESCO), královský zámek WAWEL, katedrála, Královská cesta, chrám P. Marie s největším gotickým oltářem na světě, Sukiennice, Barbakan, Collegium Maius. cesta Malopolskem, OSVĚTIM (Oświęcim - bývalý koncentrační tábor Auschwitz-Birkenau, UNESCO) a BŘEZINKA, solný důl VĚLIČKA (Wieliczka, UNESCO) - 2700 let staré solné doly, kaple. KRAKOV (KRAKOW, UNESCO), Královský zámek Wawel, židovská čtvrť Kazimierz, adventní trhy a jesličky.
3. den: solný důl VĚLIČKA (Wieliczka, UNESCO), komplex kaplí v solných dolech, muzeum, KRAKOV, krakovská židovská čtvrť Kazimierz (UNESCO), OJCOW, turistika v Ojcovském NP, bizarní skalní útvary, hrad Ojców, Lokýtkova jeskyně. KRAKOV (KRAKOW, UNESCO), prohlídka s průvodcem, Wawel, zájemci výstava Leonardo: Dáma s hranostajem, židovská čtvrť Kazimierz (UNESCO). VĚLIČKA (Wieliczka, UNESCO), návrat do půlnoci.
4. den: KALWARIA ZEBRZYDOWSKA (UNESCO), významné polské poutní místo s nejrozsáhlejší kalvárií, 41 kaplí v okolních kopcích, vycházková trasa, návrat do ČR pozdě večer. KALWARIA ZEBRZYDOWSKA (UNESCO), návrat do ČR do půlnoci.