Moskva - Moskva - víkend v největším městě Ruska

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Moskva - Moskva - víkend v největším městě Ruska

Poleťte s námi na eurovíkend do Moskvy, která je největším městem nejen Ruska, ale i Evropy. Žasnout budete nad grandiózními paláci se zlatými kupolemi, všudypřítomnou historií a nezapomenutelnými památkami.



Poloha hotelu:
  • vzdálenost do centra: cca 15 min MHD
  • MHD od hotelu: 5 minut chůze do stanice metra Partizanskaya 
Okolí hotelu:
  • Hotel se nachází v blízkosti parků a památek, např stojí 750 metrů od historické rezidence Izmailovo.

Program zájezdu

1. den: Odlet z ČR do Moskvy: Odpolední odlet. Ve večerních hodinách přiletíte do Moskvy a vlakem se přepravíte na ubytování v centru města.
2. den: Moskva - Rudé náměstí, Kreml: Čeká vás prohlídka Moskvy . Začnete na Rudém náměstí, které je pomyslným srdcem města a místem, kde se psala historie. Na tomto náměstí stojí celá řada dalších památek, které postupně navštívíte. V případě zájmu máte možnost zavítat do Mauzolea V. I. Lenina , kde leží i jiné významné osobnosti komunismu. Uvidíte klasicistní budovu Velkého divadla, pravděpodobně nejznámějšího ruského divadla, kde měl premiéru například balet Labutí jezero. Následuje prohlídka Kremlu , rozsáhlého areálu, ve kterém stojí paláce, chrámy, kostely i muzea. V kremelských palácích žili všichni ruští carové a dodnes zde má sídlo prezident země. Mimo jiné to jeden z největších hradních komplexů na světě. Poté půjdete k Hrobu neznámého vojína , projdete se po Čínské čtvrti a významné třídě Arbat.
3. den: Moskva - Novoděvičí klášter, chrám Vasila Blaženého: Ráno odjedete k Novoděvičímu klášteru , který je největší a nejkrásnější ženský klášter v celém Rusku a prohlédnete si hřbitov, kde jsou pohřbeny nejvýznamnější ruské osobnosti (Jelcin, Gogol…). Až se na vše vynadíváte, přesunete se zpět do centra. Projdete se úžasnou historickou budovou obchodního domu GUM, kde si můžete koupit i něco na památku. Na Rudém náměstí neopominete chrám Vasila Blaženého . Chrám nechal postavit Ivan IV. Hrozný a je jednou z dominant a nejznámějších památek Moskvy. Podíváte se také do okolí Rudého náměstí . Zastavíte se v Muzeu hraček, kde uvidíte například tradiční matrjošky, a ve věznici a sídlu KGB Ljubljance.
4. den: Odlet z Moskvy do ČR: Dopoledne budete mít příležitost individuálně navštívit některé z mnoha muzeí, např. Tretjakovskou galerii, nebo využit času k nákupům. Odpoledne odjedete na letiště a v pozdních odpoledních hodinách přiletíte zpět do ČR.