Lisabon - královská sídla a krásy pobřeží s koupáním

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Lisabon - královská sídla a krásy pobřeží s koupáním

Zájezdy Portugalsko 2015
Lisabon - Cascais - Évora - Sintra - Colares - Cabo da Roca

V Lisabonu zažijeme slávu portugalských mořeplavců, poznáme nádherné kostely, kláštery, paláce, ale i romantická skalnatá pobřeží a přímořská rybářská městečka s plážemi. Ochutnáme výborná vína, poslechneme slavné fado. Barevná čtvrť Alfama, historické tramvaje v úzkých uličkách, čtvrť Chiada a Bairro Alto, věž Belém, která vítala mořeplavce ze zámořských cest a klášter Mosteiro dos Jerónimos.

Nástupní místa : trasa L2

Program zájezdu

1. den: zájezdu Odjezd z ČR v odpoledních hodinách
2. den: zájezdu LISABON, Praça do Commercio, jízda historickou turist. tramvají, Alfama, úzké a příkré uličky, kostel s klášterem Sv. Vincent, Largo das Portas s kavárnami, Castelo de S. Jorge, pevnost a sídlo portugalských králů, vyhlídkové terasy, katedrála Sé na místě mešity, jízda výtahem, který obdivoval i Eiffel (Elevador de Sta. Justa), ruina karmelitského kostela, Bairo Alto, večerní Baixa, ulice plné restaurací a bavičů, možnost večeře.
3. den: zájezdu Čtvrť Belém, jízda vyhlídkovým busem, Mosteiro dos Jerónimos (UNESCO), hrob Vasco de Gama, Padrao dos Descobrimentos, památník portugalských mořeplavců, Torre de Belém, návštěva tržnice, fakult. projížďka lodí do čtvrti Belém, pohodlně s krásnými výhledy na Castelo de S. Jorge, katedrálu a historické centrum, Cristo Rei (socha Krista), pod mostem Ponte 25 de Abril připomínajícím slavný Golden Gate Bridge v San Franciscu, večerní čtvrť a Chiado s "fadem", fakult. jedinečný zážitek - večeře s vínem a kulturním programem, tradiční písně fado ve varieté, noční atmosféra.
4. den: zájezdu V červenci LISABON, z Cais de Sodré plážovým vlakem Estoril do přímořského letoviska ve stylu Fr. riviéry, využívané filmaři (např. James Bond Casino Royal). CASCAIS, historické centrum, barevné uličky, rybářský přístav, pevnost, vila hraběte Castro Guimares, fakult. grilované ryby, možnost koupání na písečných plážích mezi útesy, skalní útvary Boca do Inferno ("ústa pekla"), skalnaté pobřeží bičované divokými vlnami, přístav plachetnic a jachet.
5. den: zájezdu Fakult. výlet do Serra de Sintra. Královský palác Palácio de Queluz s nádhernými zahradami, SINTRA, Palácio Nacional de Sintra, královská rezidence až do roku 1880, COLARES, půvabná vesnička na svazích Serry de Sintra, průjezd NP Sintra-Cascais až na CABO DA ROCA, nejzápadnější bod kontinentální Evropy (získáte i certifikát), koupání na pláži Guincho, variant. individuálně atmosféra LISABONU a návštěva muzeí nebo v červenci celodenní relaxace na plážích Atlantiku, vláčkem na pláž Cascais.
6. den: zájezdu LISABON, dopoledne volno k nákupům. Odpoledne odlet do Prahy.