Polsko - Mazurská Jezera A Baltské Přístavy

Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: snídaně
2 termíny od 8. července 2025

Cena zájezdu

od 11 675 Kč 12 690 Kč


Zajímavý zájezd Polskem nás zavede od Baltského moře z tzv. Trojměstí – Gdyně, Sopoty a Gdaňsk a do jezerní oblasti Mazurská jezera, která je považována za přírodní skvost Polska a nabízí pestrou paletu možností, přes rozlehlé vodní plochy, skvělé koupání, sledování ptactva až po kulturní a historické zajímavosti. Navštívíme srdce Mazurských jezer městečko Mikołajki, ležící na březích stejnojmenného jezera a postupně přecházejícího v největší jezero Mazur – Śniardwy. S válečnými stopami se na Mazurách setkáme u vesnice Gierlož -Vlčí doupě a cestou zpět navštívíme krátce historické centrum Varšavy. Čenstochová – Toruň – Gdyně – Sopoty – klášter Oliva – Gdaňsk – hrad Malbork – Mragovo – Mikolajki – Swieta Lipka – Gierłoż – Vlčí doupě – Varšava Celý popis

Polsko - Mazurská Jezera A Baltské Přístavy

Termíny a ceny

08.07. - 13.07.2025 úterý - neděle
snídaně autokarem
Sleva 8% 12 690 Kč 11 675 Kč
cena za 6 dní (5 nocí)
28.07. - 02.08.2025 pondělí - sobota
snídaně autokarem
Sleva 8% 12 790 Kč 11 767 Kč
cena za 6 dní (5 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • 5x snídani formou bufetu,
  • 5x ubytování v hotelu ***- 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • pobytovou taxu,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • komplexní pojištění vč. storna zájezdu 270 Kč
  • MĚNA A KURZ
  • vstupy,

Popis zájezdu

Polsko - Mazurská Jezera A Baltské Přístavy

Zajímavý zájezd Polskem nás zavede od Baltského moře z tzv. Trojměstí – Gdyně, Sopoty a Gdaňsk a do jezerní oblasti Mazurská jezera, která je považována za přírodní skvost Polska a nabízí pestrou paletu možností, přes rozlehlé vodní plochy, skvělé koupání, sledování ptactva až po kulturní a historické zajímavosti. Navštívíme srdce Mazurských jezer městečko Mikołajki, ležící na březích stejnojmenného jezera a postupně přecházejícího v největší jezero Mazur – Śniardwy. S válečnými stopami se na Mazurách setkáme u vesnice Gierlož -Vlčí doupě a cestou zpět navštívíme krátce historické centrum Varšavy.

Čenstochová – Toruň – Gdyně – Sopoty – klášter Oliva – Gdaňsk – hrad Malbork – Mragovo – Mikolajki – Swieta Lipka – Gierłoż – Vlčí doupě – Varšava

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 08.07. - 13.07. Odjezd D
28.07. - 02.08. Odjezd D

Poznámka k nástupním místům: další nástupní místa na trase, dle dohody s CK.

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

hotel***

UBYTOVÁNÍ
5x ubytování v hotelu *** - 2lůžkové pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
5x snídaně, 1x 2chodové menu 1.den zájezdu. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy (cca 00:30 hod.) přes Olomouc a Ostravu do Polska. První zastávkou bude ČENSTOCHOVÁ , hlavní duchovní centrum Polska a 5. nejvýznamnější poutní místo světa. Za ikonou Černé Madony Čenstochovské se do kláštera na Jasné Hoře každoročně sjíždějí miliony lidí. Odpoledne rodiště Mikuláše Koperníka a město perníku TORUŇ (UNESCO). Procházka dokonale zachovaným středověkým centrem města, sevřeným mohutnými hradbami. Nespočet zdejších stavebních skvostů dokládá nesporný hanzovními vliv. Ubytování v hotelu v Gdaňsku a okolí.
2. den: Námořní přístav GDYNĚ je pulzující brána do Baltského moře. Suchozemcům jistě učarují s mořem spojené zajímavosti soustředěné kolem Jižního mola. Najdeme zde Oceánografické muzeum a akvárium, pro veřejnost přístupnou školní fregata Dar Pomorza a vojenský torpédoborec, nebo vlastní Námořní muzeum. Přímořské letovisko SOPOTY získalo svůj věhlas především díky hudebnímu festivalu. Neméně známé je však i zdejší molo vybíhající do Baltského moře, považované za nejdelší dřevěné molo v Evropě. Nejstarší památkou Gdaňského Pomoří je cisterciácký klášter a bazilika Nejsvětější Trojice v městečku OLIVA , nesoucí hned několik unikátních prvenství. Večer návrat do hotelu.
3. den: GDAŇSK , prohlídka nejstaršího města Polska a jednoho z významných členů Hanzy. Procházka po hlavní ulicí Dluga a Hlavním náměstí – slavná Neptunova fontána z r. 1633, historická radnice s vysokou štíhlou věží, barokní královská kaple, bazilika Panny Marie , Starý přístav - říčka Motlawa se v historickém centru Gdaňsku rozlévá do dvou ramen a vytváří krásné scenerie plné památek, hospůdek i odpočinkových míst na náplavkách, Stary Żuraw - ikonická gdaňská památka (historický jeřáb), typické budovy sýpek, skvostné brány a portály, typické hrázděné domy, ale i moderní domy vkusně postavené v původním stylu historického Gdaňsku.
4. den: Prohlídka křižáckého HRADU MALBORK (UNESCO). Obranná pevnost postavená v gotickém stylu zaujímá plochu více než 250 000 m², skládá se ze tří částí – Nízkého, Středního a Vysokého hradu. Jedná se o jeden z největších hradních komplexů a současně největší gotickou stavbu světa a největší hrad postavený z cihel. V průběhu staletí byl hrad několikrát přestavěn a rozšířen, což vedlo k vzniku složitého komplexu budov, nádvoří a opevnění. Odpoledne přejezd do oblasti Mazurských jezer , ubytování.
5. den: Centrum MAZURSKÝCH JEZER , kouzelné městečko a přístav MIKOLAJKI – nábřeží s vesnicí námořníků, atmosféra jezerního města. Fakultativně vyhlídková plavba až na největší mazurské JEZERO ŚNIARDWY . Přejezd k Jezuitskému klášternímu komplexu SWIETA LIPKA který je skutečným barokním skvostem Polska. Největší atrakcí zdejší baziliky jsou varhany z 18. století s pohyblivými soškami Panny Marie a anděla Gabriela. V blízkosti vesnice GIERŁOŻ se skrývají ruiny rozsáhlého komplexu VLČÍ DOUPĚ (Wolfsschanze) z 2. světové války. Jde o označení pro jeden z nejznámějších bunkrů týkajících se Hitlera a nacistického režimu. Večer návrat do hotelu.
6. den: Ráno odjezd z kraje Mazurských jezer, cestou domů VARŠAVA (UNESCO), krátká prohlídka hlavního města Polska, zaměřená na poznání Starého města – Královská cesta, Královský zámek, katedrálu sv. Jana a další zajímavosti. Návrat do ČR nočních hodinách.