Jihovýchodní Polsko po stopách zbojníků, záhadných Bojků a Lemků

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Jihovýchodní Polsko
po stopách zbojníků, záhadných Bojků a Lemků

Wieliczka - Ojcówský NP - Kielc - Opatow - Sandoměř - Lublin - Chełm - Zamość - Leżajsko - Jarosław - Przemyśl - Wołosawte - Sanok - Krosno - Biecz - Krynica - Stary Sącz - NP Pieniny - Dębno Podhalańskie - Zakopane - Chochołow - Krakov
Jihovýchodní Polsko nás ohromí a nadchne, navštívíme čtyři vojvodství, čekají nás úchvatné zážitky v prostředí skal a rozvalin hradů na trase Orlích hnízd, mystické rozjímání ve Satokřížských horách, chvíle úzkosti v křídových dolech, půvaby polonin v Bieszczadech, okamžiky údivu v Solných dolech a na závěr plavba po Dunajci.

Nástupní místa : Odjezd D, nástupní místo Brno bez příplatku

Program zájezdu

1. den: zájezdu V ranních hodinách odjezd do Polska. Odpoledne prohlídka starých solných dolů ve WIELICZKE (UNESCO) nedaleko Krakowa.
2. den: zájezduProjížďka úchvatnými scenériemi krasové krajiny OJCÓWSKÉHO NP a trasou ORLÍCH HNÍZO. Prohlídky skalních útvarů, zřícenin a hradů s procházkami v lokalitách: Herkulův kyj, Pieskowa Skała, Ogrodzieniec, Bobolice a Mirów.
3. den: zájezdu Prohlídka barokního biskupského zámku ve městě KIELCE na úpatí Svatokřížských hor, klášter sv. Kříže na vrcholcích Łysogór. Krátká zastávka u ruin zámku KRYŻTOPÓR, kdysi nejvýstřednější evropská rezidence, další umělecký klenot – OPATÓWSKÉ OPLAKÁVÁNÍ, renesanční náhrobek kancléře Szydłowieckého v kolegiátním kostele sv. Martina v OPATOWĚ. Zbytek dne strávíme ve starobylém městečku SANDOMĚŘ (Sandomierz).
4. den: zájezdu Dopoledne prohlídka metropole Lublinského vojvodství LUBLINU s bezpočtem památek a úžasnou atmosférou Starého města. CHEŁM - podzemí místních křídových dolů. Odpoledne ZAMOŚĆ (UNESCO), jedno z nejzachovalejších renesančních měst v Evropě.
5. den: zájezdu Bernardinský klášter v LEŻAJSKU, nádherný barokní interiér zdobí údajně největší a nejsložitější varhany v Evropě. Zámek ŁAŃCUT nás překvapí svojí rozsáhlostí a svým bohatstvím. Odpoledne renesanční tržní město JAROSŁAW a přesuneme se na ubytování do města PRZEMYŚL, s malebnou polohou na březích řeky Sanok, tradice polské, ukrajinské, židovské a rusínské kultury.
6. den: zájezdu Přejezd do pohoří BIESZCZADY. Zastávka u několika zachovalých dřevěných řeckokatolických kostelíků (Krościenko, Równia, Hoszowczyk, Hoszów) připomínajících dávné osídlení národy Lemků a Bojků. Nejzapadlejší vesnička WOŁOSATE, kde se nad loukami, na nichž se pasou huculské koně, tyčí mohutná TARNICA (1346 m). Nakonec si prohlédneme muzeum bieszczadské vesnice ve skanzenu v SANOKU. Ubytování v historickém městě KROSNO.
7. den: zájezdu Krátká zastávka v malebném královském městečku BIECZ, lázeňské středisko KRYNICA - promenáda, secesní i tradiční dřevěné vily, VILA ROMANÓWKA s muzeem naivního malíře Nikofora. Haličské městečko STARY SĄCZ - malebné dlážděné náměstí a gotický klášter svaté Kingy. Plavba po řece Dunajec v NP PIENINY s výhledy na Červený Kláštor, Ostrou Skału anebo masiv Trzy Korony.
8. den: zájezdu Cestou do Tater navštívíme farní KOSTEL SV. ARCHANDĚLA MICHAELA (UNESCO) vybudovaného z modřínového dřeva ve vesničce Dębno Podhalańskie. Po příjezdu do ZAKOPANÉHO vyrazíme ozubenou dráhou na GUBAŁOWKU s překrásnými vyhlídkami, případně lanovkou na Kasprowy Wierch (1 987 m). Procházka v Zakopaném po pěší zóně zvané Krupówka, prohlédneme CHOCHOŁÓW, typickou vesnici regionu Podhale.
9. den: zájezdu KRAKOW (UNESCO), staré město s Rynkem, renesančními Sukiennicemi, Mariánským kostelem a opevněním, královský zámek Wawel. Ve večerních hodinách návrat do ČR.