Zámky Ludvíka Ii. Bavorského A Majestátní Alpy

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Zámky Ludvíka Ii. Bavorského A Majestátní Alpy

Tajuplná postava krále Ludvíka II. Bavorského stále přitahuje návštěvníky z celého světa. Navštívíme jeho pohádkové zámky v krásném prostředí Bavorských Alp, na jejichž projektech a vnitřní výzdobě se král přímo podílel. Zámky jsou důkazem jeho génia, ale i vnitřní nerovnováhy a chaosu. Prien - Chiemsee - zámek Herrenchiemsee - Oberammergau - Garmisch-Partenkirchen - soutěska Partnachklamm - zámek Neuschwanstein - zámek Hohenschwangau - zámek Linderhof

1. den zájezdu

Odjezd z ČR v pozdních večerních hod., Praha kolem 24.00 hod.



2. den zájezdu

Ráno bavorské přístavní městečko PRIEN na břehu jezera CHIEMSEE , největší bavorské jezero ležící ve výšce 518 m n. m. s hloubkou 70 m, s řadou ostrovů a v pozadí s Chiemgauskými Alpami. Ludvík II. tu na jednom z ostrovů nechal po vzoru Versailles postavit přepychový zámek HERRENCHIEMSEE , obklopený francouzskou zahradou s vodotrysky a fontánami. Odpoledne navštívíme malované městečko OBERAMMERGAU , proslulé svými malbami na domech a Pašijovými hrami. Na závěr GARMISCH-PARTENKIRCHEN (GaPa), Olympijský areál se skokanskými můstky, procházka divokou soutěskou PARTNACHKLAMM , kouzelný vápencový kaňon. Ubytování v Lermoos pod Zugspitzí.



3. den zájezdu

Perlou mezi zámky Ludvíka II. je NEUSCHWANSTEIN , na vysokém Alpském útesu připomíná středověký rytířský hrad. Základem jeho vnitřní výzdoby je ztvárnění germánských legend s byzantskými a islámskými prvky. Fantastický výhled na zámek se nám naskytne z mostu Marienbrücke nad hlubokou propastí Pöllathschlucht . Fantastickou kulisu dotváří zámek HOHENSCHWANGAU na protilehlé straně údolí. Odpoledne si ještě prohlédneme romantický zámek LINDERHOF vč. zahrady plné fontán a letohrádků. Odjezd do ČR, předpokládaný příjezd do Prahy kolem 23.30 hod. a dále dle míst nástupů.