Adventní Norimberk

Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: vlastní
6 termínů od 30. listopadu 2024

Cena zájezdu

od 879 Kč


Norimberský vánoční trh má více než 400 letou tradici a řadí se mezi nejznámější v Evropě. První stánky se zde objevily už v roce 1628. V centru města je každoročně rozestavěno přes 200 stánků , které jsou obklopeny osvětlenými stromy, vánočními dekoracemi a historickými hrázděnými domy, což vytváří kouzelnou sváteční atmosféru. Norimberský trh je proslulý především svými krásnými vánočními ozdobami, které jsou vyráběny z tradičních materiálů, jako je sklo, dřevo či textil. Trh každoročně zahajuje norimberský vánoční anděl (Christkindl) , který se stal symbolem zdejšího adventu. Tato postava má své kořeny v dobách církevních reforem, kdy Martin Luther chtěl nahradit tradičního katolického Ježíška novou svatou dětskou bytostí. Místní loutkař v té době vyřezal postavu andílka, která se v podobě Christkindla – zlatého anděla, dítěte a panny – stala symbolem norimberských Vánoc. Andílek se tak stal neodmyslitelnou součástí vánočních trhů... Celý popis

Termíny a ceny

listopad 2024

30.11.2024 so sobota - sobota
vlastní autokarem
879 Kč
cena za 1 den

prosinec 2024

04.12.2024 st středa - středa
vlastní autokarem
Sleva 29% 1 175 Kč 839 Kč
cena za 1 den
07.12.2024 so sobota - sobota
vlastní autokarem
Sleva 25% 1 175 Kč 879 Kč
cena za 1 den
11.12.2024 st středa - středa
vlastní autokarem
Sleva 29% 1 175 Kč 839 Kč
cena za 1 den
14.12.2024 so sobota - sobota
vlastní autokarem
Sleva 22% 1 175 Kč 919 Kč
cena za 1 den
21.12.2024 so sobota - sobota
vlastní autokarem
879 Kč
cena za 1 den

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • autobusová doprava tam a zpět pro 1 osobu
  • služby průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • vstupy do jednotlivých objektů
  • cestovní a úrazové pojištění včetně pojištění storna 49 Kč/osoba/den
  • služby za příplatek - místenka v autobuse
  • doporučené kapesné na zájezd cca 50 € / osoba

Popis zájezdu

Adventní Norimberk

Norimberský vánoční trh má více než 400 letou tradici a řadí se mezi nejznámější v Evropě. První stánky se zde objevily už v roce 1628. V centru města je každoročně rozestavěno přes 200 stánků , které jsou obklopeny osvětlenými stromy, vánočními dekoracemi a historickými hrázděnými domy, což vytváří kouzelnou sváteční atmosféru. Norimberský trh je proslulý především svými krásnými vánočními ozdobami, které jsou vyráběny z tradičních materiálů, jako je sklo, dřevo či textil. Trh každoročně zahajuje norimberský vánoční anděl (Christkindl) , který se stal symbolem zdejšího adventu. Tato postava má své kořeny v dobách církevních reforem, kdy Martin Luther chtěl nahradit tradičního katolického Ježíška novou svatou dětskou bytostí. Místní loutkař v té době vyřezal postavu andílka, která se v podobě Christkindla – zlatého anděla, dítěte a panny – stala symbolem norimberských Vánoc. Andílek se tak stal neodmyslitelnou součástí vánočních trhů, kde zdobí většinu stánků. Norimberk je považován za město perníků , protože právě tady se tato pochoutka pravděpodobně zrodila. Tradiční tajnou recepturu si odsud neodvezete, můžete tu ale ochutnat ty nejlepší Alžbětiny perníky. V Norimberku se koná několik vánočních trhů , přičemž ten hlavní se nachází na Hlavním náměstí (Hauptmarkt). Tento trh je zasazen pod impozantním kostelem Panny Marie (Frauenkirche), který ve 14. století nechal postavit Karel IV. Každý den zde můžete vidět orloj (Männleinlaufen) na štítu kostela, kde sedm kurfiřtů vzdává hold císaři. Nedaleko, na Radničním náměstí (Rathausplatz), se konají Mezinárodní trhy partnerských měst . Zde najdete stánky, které představují tradiční výrobky a speciality různých států a měst z celého světa. Norimberské vánoční trhy právem patří k nejpopulárnějším v Evropě.

Program: 1. den Odjezd z ČR v časných ranních hodinách, příjezd do města v dopoledních hodinách.
Procházka po nejvýznamnějších památek, jako například kostel sv. Vavřince, kostel Panny Marie s orlojem, gotická kašna Schöner Brunnen, impozantní gotickou radnici, kostel sv. Sebalda, Císařský hrad. Dále můžete individuálně navštívit dům Albrechta Dürera a děti jistě potěší návštěva muzea hraček, jejichž výroba má v Norimberku dlouholetou tradici. Procházka městem je zakončena na největším vánočním trhu ve střední Evropě - Christkindlesmarkt. Individuální návštěvy i dalších vánočních trhů, nákupy s ochutnávkou místních specialit. Odjezd zpět do ČR ve večerních hodinách, přesný čas odjezdu vám na místě sdělí průvodce.

Důležité informace: Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 30 osob, pokud není ve Smlouvě o zájezdu nebo v Potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. CK Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků. Změna programu vyhrazena.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: NÁSTUPNÍ MÍSTA:
PRAHA - 05:30 Autobusové nádraží Florenc
BEROUN - 06:15 Čerpací stanice ÖMV (u Kauflandu)
PLZEŇ - 07:00 Zastávka MHD Nákupní Centrum Černice
ROZVADOV - 08:00 Čerpací stanice, Svatá Kateřina

Cestovní kancelář si vyhrazuje právo na změny časů odjezdů v závislosti na naplnění kapacit daných autobusů. Přesný čas odjezdu bude určen v pokynech na cestu . Výše uvedené časy příjezdu na jednotlivé zastávky/nástupní místa jsou orientační, můžou se změnit v návaznosti na dopravní situaci a času odjezdu z destinace, a proto není možné je garantovat.