Pohoda na Jamajce - Malebné pláže a nezapomenutelné výlety v tropickém ráji

Ubytování: hotel **** Doprava: letecky Strava: snídaně
1 termín od 12. března 2025

Cena zájezdu

od 125 000 Kč


Prožijte nezapomenutelné chvíle na slunné Jamajce, kde vás čekají bělostné pláže, tropická příroda a dobrodružné výlety. Během tohoto zájezdu navštívíte nejkrásnější pláže jako Seven Mile Beach a Half Moon Beach, okouzlující botanické zahrady a majestátní vodopády. Na programu jsou také návštěvy ikonických míst, jako je rodné město Boba Marleyho, Nine Miles, a světoznámý výrobce jamajského rumu Appleton. Milovníci přírody si užijí výlet do Blue Mountains, kde mohou vystoupat na nejvyšší horu ostrova a projít se kávovými plantážemi. Tento zájezd vám umožní plně prožít atmosféru Jamajky – od pulzujícího Kingstonu až po klidné laguny a horské stezky. Připravte se na jedinečnou kombinaci relaxace na pláži, dobrodružství v přírodě a objevování místních tradic a hudby. Celý popis

Pohoda na Jamajce - Malebné pláže a nezapomenutelné výlety v tropickém ráji

Termíny a ceny

12.03. - 23.03.2025 středa - neděle
snídaně letecky (Praha)
125 000 Kč
cena za 12 dní (11 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • Letenku Praha-Montego Bay a zpět včetně letištních poplatků (max. 15 000 Kč), transfery z/na letiště, 10x ubytování v hotelu, 10x snídaně, místní dopravu dle programu, vstupné do památek a přírodních parků dle programu, průvodce, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • Ostatní strava, fakultativní programy, vstupné (cca 20 EUR) a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 8 500 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu do 35 000 Kč za 1 155Kč nebo do 90 000 Kč za 1 955 Kč

    • Pobytové zájezdy
    • Exotika

Popis zájezdu

Pohoda na Jamajce - Malebné pláže a nezapomenutelné výlety v tropickém ráji

Prožijte nezapomenutelné chvíle na slunné Jamajce, kde vás čekají bělostné pláže, tropická příroda a dobrodružné výlety. Během tohoto zájezdu navštívíte nejkrásnější pláže jako Seven Mile Beach a Half Moon Beach, okouzlující botanické zahrady a majestátní vodopády. Na programu jsou také návštěvy ikonických míst, jako je rodné město Boba Marleyho, Nine Miles, a světoznámý výrobce jamajského rumu Appleton. Milovníci přírody si užijí výlet do Blue Mountains, kde mohou vystoupat na nejvyšší horu ostrova a projít se kávovými plantážemi. Tento zájezd vám umožní plně prožít atmosféru Jamajky – od pulzujícího Kingstonu až po klidné laguny a horské stezky. Připravte se na jedinečnou kombinaci relaxace na pláži, dobrodružství v přírodě a objevování místních tradic a hudby.

Program zájezdu

1. den: Přílet do Montego Bay a přesun do OCHO RIOS. Ubytování (10 nocí).
2. den: Dopoledne navštívíme ikonické DUNN’S RIVER FALLS, kde se vydáme na procházku po majestátních kaskádách, které se šplhají přes 180 metrů přímo do Karibského moře. Tento zážitek spojuje přírodu s trochou adrenalinu, protože se můžete projít přímo po proudu vodopádu. Dunn's River Falls jsou jedním z nejznámějších vodopádů na Jamajce a představují unikátní přírodní úkaz, kdy sladká voda teče přímo do moře. Po návratu na ubytování nás čeká volný program na odpočinek.
3. den: Dnes se vydáme na celodenní výlet do BLUE HOLE a SECRET FALLS, dvou skrytých přírodních pokladů obklopených tropickou džunglí. Užijeme si koupání v osvěžujících modrých vodách a piknik v malebném prostředí, kde klid a krása okolní přírody nabízejí dokonalou relaxaci. Blue Hole je přírodní bazén, známý pro svou zářivě modrou vodu a vodopády, které ho obklopují, což z něj činí jedno z nejkrásnějších míst na Jamajce. Večer se vrátíme na ubytování.
4. den: Celodenní výlet nás zavede na APPLETON ESTATE, kde se dozvíme o tradičním procesu výroby jamajského rumu. Prohlédneme si destilérku a ochutnáme některé z nejlepších rumů na světě. Appleton Estate je jednou z nejstarších a nejuznávanějších destilérek na Jamajce, kde se rum vyrábí už více než 265 let. Poté navštívíme krásné YS FALLS, kde se osvěžíme v čisté sladké vodě a obklopíme se nádhernou tropickou přírodou. Návrat na ubytování.
5. den: Ráno se vydáme do NINE MILE, malého města zasazeného v horách, které je rodným místem legendárního Boba Marleyho. Navštívíme jeho muzeum, kde se dozvíme více o jeho životě a hudbě, která ovlivnila celý svět. Bob Marley, jamajská hudební ikona, proslavil reggae hudbu po celém světě a jeho odkaz je na Jamajce stále silně cítit. Po návratu do RUNAWAY BAY nás čeká relaxace na pláži. Návrat na ubytování.
6. den: Dnešní den je volný pro odpočinek a vlastní aktivity. Večer se vypravíme na LUMINOUS LAGOON, kde budeme svědky jedinečného přírodního úkazu – fosforeskujícího planktonu, který rozzáří vodu kolem nás magickým modrým světlem. Luminous Lagoon je jedno z mála míst na světě, kde se tento jev vyskytuje, díky speciálním mikroorganismům, které při pohybu ve vodě vyzařují světlo. Tento fascinující zážitek bude vrcholem dne. Poté se vrátíme na ubytování.
7. den: Celý den strávíme v BLUE MOUNTAINS, kde navštívíme kávovou plantáž a prohlédneme si, jak se zde pěstuje a zpracovává slavná jamajská káva. Blue Mountain Coffee je jednou z nejlepších a nejdražších káv na světě díky specifickým podmínkám, které v této oblasti panují. Poté si užijeme procházku po malebných horách, které nabízejí úchvatné výhledy na okolní krajinu. Večer se vrátíme na ubytování.
8. den: Ráno navštívíme CRANBROOK FLOWER FOREST, nádhernou botanickou zahradu plnou exotických rostlin a klidných stezek. Procházka tímto klidným rájem je balzámem na duši. Je známá svou rozmanitostí tropických rostlin a pečlivě udržovanými zahradami. Po obědě v místní restauraci se vrátíme na ubytování, kde si užijeme volný program.
9. den: Tento den bude věnován odpočinku na pláži v Ocho Rios nebo relaxaci v hotelu. Můžeme si vychutnat slunce a moře, případně možnost si nechat průvodcem doporučit možnosti výletů po vlastní ose.
10. den: Dnes nás čeká celodenní výlet do KINGSTONU, hlavního města Jamajky. Navštívíme BOB MARLEY MUZEUM a prohlédneme si město, které je srdcem jamajské kultury a historie. Kingston je kulturním a politickým centrem Jamajky, kde se prolínají moderní život a bohatá historie. Po dni plném objevování se vrátíme na ubytování.
11. - 12. den: Transfer z hotelu na letiště v Montego Bay a odlet zpět do Prahy.