Tonale/Ponte di Legno - Švýcarsko - Italské Alpy - Bernina Express a Passo Tonale

Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze
2 termíny od 26. června 2025

Cena zájezdu

od 7 990 Kč 8 590 Kč


Čas odjezdu i příjezdu bude přizpůsoben trase, provozu a povětrnostním podmínkám. Je nutné počítat s odchylkou až dvě hodiny. Vše bude upřesněno v podrobných pokynech, které cestovní kancelář rozešle týden před odjezdem. Zastávky autobusu budou v souladu s platnými dopravními předpisy, maximálně po 3–4,5 hodinách jízdy v délce 15–45 minut dle potřeb řidiče. Výše vstupů je orientační a závisí na okolnostech včetně počasí. Klient nemusí tyto vstupy absolvovat, vybere si dle svého uvážení. Ostatní služby mohou být zajištěny v jazyce dané země či v angličtině. Charakter našich zájezdů určuje ke každému zájezdu průvodce, který může být klientům nápomocen. Program je orientační a CK jej může změnit v závislosti na povětrnostních podmínkách či aktuální situaci v místě. Klienti budou služby čerpat v rámci skupiny asi 35–50 osob. Při nižším počtu zájemců než 35 osob se služba či zájezd nemusí uskutečnit. Pro informace o vhodnosti zájezdu pro... Celý popis

Tonale/Ponte di Legno - Švýcarsko - Italské Alpy - Bernina Express a Passo Tonale

Termíny a ceny

červen 2025

26.06. - 30.06.2025 čtvrtek - pondělí
polopenze autokarem
Sleva 7% 8 590 Kč 7 990 Kč
cena za 5 dní (2 noci)

červenec 2025

29.07. - 02.08.2025 úterý - sobota
polopenze autokarem
Sleva 7% 8 590 Kč 7 990 Kč
cena za 5 dní (2 noci)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • Dopravu zájezdovým autobusem s WC a klimatizací včetně vjezdů a parkovného; 2x ubytování ve dvoulůžkovém pokoji s možností přistýlky a s příslušenstvím v ***hotelu La Roccia Passo Tonale; 2x snídaně (formou bufetového stolu); 2x večeře (tříchodové menu, salátový bufet); služby průvodce; pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • Pojištění léčebných výloh ERV pojišťovny Standard 1–5 dní (pokud není objednáno ve smlouvě); pojištění storna PLUS zájezdu 5 % z ceny zájezdu k pojištění, 7 % bez pojištění LV; pobytové taxy (asi 2 €/os./noc, nutno platit na místě); vstupné a jízdné (asi 80 €)

    • Poznávací zájezdy

Popis zájezdu

Tonale/Ponte di Legno - Švýcarsko - Italské Alpy - Bernina Express a Passo Tonale

Čas odjezdu i příjezdu bude přizpůsoben trase, provozu a povětrnostním podmínkám. Je nutné počítat s odchylkou až dvě hodiny. Vše bude upřesněno v podrobných pokynech, které cestovní kancelář rozešle týden před odjezdem. Zastávky autobusu budou v souladu s platnými dopravními předpisy, maximálně po 3–4,5 hodinách jízdy v délce 15–45 minut dle potřeb řidiče.
Výše vstupů je orientační a závisí na okolnostech včetně počasí. Klient nemusí tyto vstupy absolvovat, vybere si dle svého uvážení. Ostatní služby mohou být zajištěny v jazyce dané země či v angličtině. Charakter našich zájezdů určuje ke každému zájezdu průvodce, který může být klientům nápomocen. Program je orientační a CK jej může změnit v závislosti na povětrnostních podmínkách či aktuální situaci v místě.
Klienti budou služby čerpat v rámci skupiny asi 35–50 osob. Při nižším počtu zájemců než 35 osob se služba či zájezd nemusí uskutečnit.
Pro informace o vhodnosti zájezdu pro osoby s omezenou schopností pohybu se prosím obraťte na cestovní kancelář.

La Roccia:

Hotel La Roccia


Rodinný ***hotel La Roccia se nachází u silniční spojnice mezi Passo Tonale a Ponte di Legno asi 3 km pod Passo Tonale. Mezistanice lanovky spojující Ponte a Tonale je vzdálená asi 250 m. Od hotelu je krásný výhled na Presenu a údolí Val Camonica.

Vybavení: ***hotel s recepcí, společenskou místností, restaurací a barem, wifi v lobby.

Pokoje: útulné, zařízené dřevěným nábytkem, vybavené TV, trezorem, fénem a příslušenstvím (WC a sprchový kout či vana), zřídka balkon. Čtyřlůžkové pokoje jsou s palandou.

Stravování: formou polopenze. Snídaně kontinentální bufet včetně nápojů, večeře formou tříchodového menu se salátovým bufetovým stolem.

Švýcarsko - Italské Alpy - Bernina Express a Passo Tonale:



Chur – Bernina Express (celá trasa) – Albula – Landwasserský viadukt – Pontresina – Piz Bernina – viadukt Brusio – Lago Blanco – Tirano – Val Camonica – Val di Sole (Údolí slunce) – Val di Non – ledovec Presena – Monte Adamello – Passo Tonale – Ponte di Legno – Adamello Brenta Gruppe – Trento – Lago di Tovel (Červené či Medvědí jezero).


- jízdenka na Bernina Express z Tirana do Churu: dospělí 2.500 Kč, děti 6–23,99 let 1.900 Kč. Jízdenku je nutné objednat a uhradit předem. Cesta trvá více jak 4 hodiny.

Program zájezdu

1. den: : Odjezd ve večerních hodinách (Česká Třebová kolem 20. hod.) směrem Praha, Rozvadov a Mnichov.
2. den: : Časně ráno přijedeme přes Brennerský průsmyk a Bolzano do širokého údolí řeky Adiže . Zastavíme ve staroslavném městě Trento , dějišti Tridentského koncilu. Projdeme se centrem města pod starým hradem, mezi historickými paláci na Piazza Duomo ke katedrále San Vigilio . Poté vyjedeme ze širokého údolí a začneme stoupat do Val di Non na dohled přírodního parku Adamello di Brenta (UNESCO) k Lago di Tovel . Jezero je přezdívané Medvědí jezero či Červené jezero, dle řasy, která zde žije. Jezero lze obejít příjemnou hodinovou procházkou. V jedné části jsou krásné bílé pláže, vhodné k relaxaci a obdivování nedalekého masívu Dolomiti di Brenta. K večeru dojedeme krásným údolím Val di Sole mezi třítisícovými vrcholy pod Passo Tonale na ubytování a čeká nás večeře.
3. den: : Po snídani vyjedeme kabinovou lanovkou do říše sněhu a ledu do výšky nad 3 000 m n.m. na ledovec Presena, odkud se naskytnou překrásné výhledy na jižní Alpy a Adamello Brenta . Uvidíme zasněžené vrcholy, nedaleké Adamello i Presanellu, ledovce i četná ledovcová jezírka nádherné barvy. V poledne se projdeme v sedle Passo Tonale, známém lyžařském středisku s četnými obchody a restauracemi. Odpoledne přejedeme do letoviska Ponte di Legno, kde zájemci vyjedou sedačkovou lanovkou k jezírku Valbione do srdce Národního parku Adamello Brenta, a pokud to počasí dovolí až na Corno d`Aola (1 920 m n. m.), n a vyhlídku kde bude "na dosah" samotné Monte Adamello (3 354 m n. m.) a z terasy restaurace úžasný výhled na celou oblast Passo Tonale. Kdo již nebude chtít vyrazit dále druhou lanovkou, může zůstat v městečku Ponte di Legno. Na hotel se vrátíme na večeři.
4. den: : Ráno po snídani opustíme hotel a pojedeme údolím Val Camonica přes Apricu do Tirana , kde si prohlédneme město a dáme čas na oběd. Odpoledne zájemci nasednou na slavný Bernina Express a projedou celou trasu panoramatického vlaku (UNESCO). Čeká nás trasa nejslavnějšího z vlaků: 122 km z Itálie do Švýcarska, 55 tunelů a 196 mostů. Nejprve vystoupáme kruhový viadukt Brusio a na masiv Berniny (Piz Bernina 4 050 m n. m. je jediná čtyřtisícovka východních Alp), kolem ledovcového jezera Lago BIanco, přes Ospizio Bernina, kde je nejvyšší bod trasy vlaku ve 2 253 m n. m., a sjedeme do švýcarského Engadinu v údolí Innu. Po průjezdu velkolepé Pontresiny a okolo Svatého Mořice vjedeme tunelem Albula do dalšího masivu, kde nás čeká divoká soutěska Albula a Landwasserský viadukt (technický zázrak je 70 metrů vysoký a mizí přímo v tunelu). Cestu skončíme po cca 4 hodinách v Churu, nejstarším městě Švýcarska. Tady na nás bude čekat autobus, který sem přijede přes Julier Pass. S průvodcem ještě půjdeme nakouknout na překrásné historické centrum Churu. Večer přejedeme do Rakouska a poté zpět do ČR.
5. den: : Návrat do ČR v nočních až ranních hodinách (Česká Třebová kolem 8.-9. hod., další dle trasy). *2. a 4. termín (od 26.6. a 12.9.2024) má dny programu v obráceném pořadí. Tzn. začíná Bernina Expressem a končí v údolí Adiže. Bude více času v Churu (vč. času na oběd) a nebude čas v Tiranu, příjezd na hotel 2. den bude ve večerních hodinách (okolo 21 hodiny).