Ostrov Elba - letecky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Ostrov Elba - letecky

Ostrov Elba - perla toskánského souostroví, úchvatné pláže, tyrkysově modrá voda, nádherné hory s možnostmi pěší turistiky, omračující vyhlídky a výtečná toskánská kuchyně, to je naše pozvání na romantický ostrov Elba.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do PISY, transfer na hotel v Pise, ubytování.
2. den: ráno všichni krátce navštívíme PISU (UNESCO), v minulosti námořní velmoc soupeřící s Benátkami a Janovem. Prohlídka monumentálního komplexu na travnatém náměstí Piazza dei Miracoli, šikmá věž, katedrála, baptisterium. Pokračujeme trajektem na Elbu, ubytování v hotelu v přímořském letovisku zálivu Viticcio.
3. den: pobyt u moře, individuální volno.
4. den: výlet do PORTOFERRAIA, někdejší římský přístav. Procházka uličkami historického centra, středověké hradby a pevnosti, starý přístav, Napoleonova Villa dei Mulini s nádhernou terasovitou zahradou, pevnost Forte Stella aj., fakult. plavba podél ostrova a v horách, ve vnitrozemí navštívíme druhou Napoleonovu vilu - San Martino, sbírky spojené s Napoleonovou osobností.
5. den: pobyt u moře, individuální volno.
6. den: vnitrozemí, kamenné vesničky a hory ostrova. POGGIO, půvabná vesnička plná příkrých dlážděných uliček, nádherné výhledy na Marcianu Marinu a pobřeží. Neméně půvabná středověká MARCIANA, možnost fakult. výjezdu lanovkou na nejvyšší vrchol ostrova Monte Capanne (1 018 m), za jasného počasí s výhledy až na Korsiku. Okružní jízda na jih ostrova - prohlídka letoviska PORTO AZZURO s pevností Longone a nedalekého CAPOLIVERI na vrcholu kopce a úzkými uličkami a závratnými výhledy.
7. den: pobyt u moře, individuální volno. V odpoledních hodinách odjezd na pevninu, transfer na hotel, ubytování v Pise, osobní volno.
8. den: transfer na letiště a odlet do Prahy.