Ischia – smaragdový ostrov

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Ischia – smaragdový ostrov

Ischia 2015
Forio - Poseidonovy zahrady - La Mortella - Sorgeto - Ischia Porto - Casamicciola Terme - Lacco Ameno - Sant´Angelo
V křišťálových vodách Neapolského zálivu navštívíme ostrov Ischia, jedno z největších termálních míst v Evropě.
Již staří Římané si zde stavěli svá letní sídla a využívali teplých termálních pramenů. Lázeňská zařízení a parky představují polovinu turistických služeb ostrova a učinily z Ischie světoznámý ostrov. Navštívíte-li tento malebný ostrov pochopíte, proč se stal pro tolik básníků, umělců a mořeplavců jejich domovem.

Nástupní místa : A, B, G, L

Program zájezdu

1. den: zájezdu Odjezd autokarem v poledních hodinách z ČR. p>
2. den: zájezdu V dopoledních hodinách přejezd trajektem na vulkanický termální ostrov ISCHIA (cca 1 hod.), jemuž se svou výškou 788 m n. m. dominuje "zahálející" sopka MONTE EPOMEO. Koloběh jeho dějin je plný nejen lidských aktivit, ale i přírodních anomálií. Transfer do hotelu, odpoledne odpočinek u hotelového termálního bazénu, individuální volno.
3. den: zájezdu Turisticky vyhledávané FORIO, městečko kostelů, procházka středověkými uličkami a náměstíčky, barokně laděný chrám St. Maria Loreta, kostel Santa Maria del Soccorso z roku 1350, známý z americké filmové komedie Nebožtíci přejí lásce. Fakultativně navštívíme největší termální park na ostrově – POSEIDONOVY ZAHRADY, komplex s více než 20ti bazény o teplotách od 28 do 40 °C, přírodní skalní saunou, Kneippovými lázněmi a se soukromou pláží Citara, neboť lázně leží přímo u moře. Úspěšně se zde léčí třeba artróza, gynekologické problémy, dermatologická onemocnění, dna či ischias, (celodenní vstupné cca 30 €).
4. den: zájezdu Pobyt u moře, relaxace v termálních bazénech. Fakultativně možnost návštěvy ostrovní rajské zahrady LA MORTELLA, zahradu navrhl Rusell Pagea inspirován maurskými zahradami v Alhambře ve španělské Granadě a která v roce 2004 získala cenu za nejkrásnější park v Itálii (cca 13 €) nebo navštívíme minipláže v SORGETU, horké termální prameny tu vyvěrají přímo do moře, teplá vodní lázeň na kraji minipláže, činnost termálních pramenů, které až 90 stupňovými "jehličkami" budou atakovat naše těla jako čínská akupunktura.
5. den: zájezdu Celodenní výlet po ostrově. Nesmazatelná mementa připomínají obranné věže podél pobřeží ostrova a množství dochovaných antických kostelů. Ty, spolu se zajímavými památkami, sídly s typickou architekturou jihu a mnoha termálními vřídly, dokazují, že Ischia je bohatá na historii a kulturně-umělecké dědictví – ISCHIA PORTO a ISCHIA PONTE - Aragonský hrad, CASAMICCIOLA TERME, LACCO AMENO – pozůstatky starověké řecké civilizace nalezneme v místním muzeu sv. Restituty, symbol města - skála zvaná Fungo (houba), původní lávová vyvřelina, kterou moře a vítr vytvarovaly do dnešní podoby, SANT’ ANGELO.
6. den: zájezdu Pobyt u moře, relaxace v termálních bazénech. Pro zájemce je připraven fakultativní výlet na ostrov CAPRI s půvabnými městečky Capri a Anacapri, okružní plavba kolem ostrova, prohlídka Modré jeskyně. V průběhu celého pobytu na ostrově Ischia mají zájemci možnost fakult. potápění a šnorchlování pod vedením zkušeného instruktora.
7. den: zájezdu Dopoledne pobyt u moře, relaxace v termálních bazénech. Odpoledne transfer na trajekt, po připlutí do POZZUOLI následuje odjezd do ČR.
8. den: zájezdu Předpokládaný návrat do republiky v odpoledních hodinách.