Florencie - kolébka renesance a zahrady Boboli

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Florencie - kolébka renesance a zahrady Boboli

Poznávací zájezdy Itálie - Florencie 2015
Navštivte s námi Florencii, kolébku renesance, město Michelangela a rodu Medici, romantické, nenapodobitelné a neustále živé město. Budeme mít dostatek času nasát celoroční slavnostní atmosféru města, prohlédnout si světové klenoty architektury a užít si individuálního volna v kouzelných uličkách toskánské metropole.

Nástupní místa : B, G, H

Program zájezdu

1. den: zájezdu Odjezd v odpoledních hodinách směr Itálie.
2. den: zájezdu Ráno příjezd do krásné FLORENCIE (UNESCO), hrdé metropole Toskánska. Prohlídka města spojená s návštěvou nejznámějších pamětihodností - historické centrum - Dóm a baptisterium, Giottova kampanila, Bargello, Casa di Dante, stará tržnice, Piazza della Signoria a Palazzo Vecchio, Michelangelův David, gotický františkánský kostel Santa Croce s náhrobky mnoha věhlasných Florenťanů (Michelangelo, Galileo a další), individuální volno v kouzelných uličkách starého města, posezení u šálku dobré kávy a ochutnání místních specialit. Možnost návštěvy světoznámé galerie Uffizi nebo Accademia. V podvečerních hodinách ubytování v toskánském údolí Val di Nevole v lázeňském městečku MONTECATINI TERME a možnost degustace místních specialit.
3. den: zájezdu Po snídani následuje druhá část prohlídky města FLORENCIE - klášter Santa Maria Novella s freskou Nejsvětější trojice, kostel San Lorenzo s knihovnou Michelangela, most přes řeku Arno - Ponte Vecchio s krásnými pohledy na město a záplavou zlatých šperků, tichá náměstí a obchůdky ve čtvrti Oltrarno, jeden z největších florentských paláců Palazzo Pitti, kostel Santa Maria del Carmine s kaplí Brancacciů. Odpoledne navštívíme půvabné zahrady Boboli - dílo Medicejských, odpočinek spojený s pohledem na skvosty renesanční a barokní zahradní architektury - Buontalentiho jeskyně, půlkruhový amfiteátr, atraktivní umělý ostrov Isolotto. Na závěr Piazzale Michelangelo - známé působivé vyhlídkové místo, velkolepá panoramatická scenérie města, západ slunce nad řekou Arno. Následuje odjezd do ČR.
4. den: zájezdu Předpokládaný návrat v dopoledních hodinách.