Dolomity - Cortina d'Ampezzo - Dolomity v okolí Cortiny D´Ampezzo - hotel Boite ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Dolomity - Cortina d'Ampezzo - Dolomity v okolí Cortiny D´Ampezzo - hotel Boite ***

Popis : Oblastem Dolomit, které navštívíme, vévodí věhlasné skalní štíty Tofana di Rozes, Monte Cristallo, Civetta, Marmolada, Sella, Monte Pelmo, věže Tre Cime di Lavaredo a olympijské město Cortina d'Ampezzo. Podíváme se i do míst, kde se za 1.sv. války odehrávaly kruté boje. Většinu našich výletů je možné zkrátit, využít lanovky nebo je vynechat a udělat si volno s vl. programem

Poloha: Hotel Boite má výhled na velkolepé Dolomity. Autem od něj dojedete za 10 minut do horského střediska Cortina d'Ampezzo

Vybavení: Boite je elegantní designový hotel postavený z kamene a dřeva, který představuje vynikající ukázku moderní italské architektury. Ve vstupní hale je zdarma dostupné Wi-Fi a TV s fotbalovými a filmovými programy Mediaset Premium.

Tip : Do nedalekých lázní Corte Spa jezdí bezplatná kyvadlová doprava

Další informace : Z pokojů se otevírá výhled na pohoří Pelmo a do údolí. Ve všech je dispozici TV s plochou obrazovkou, minibar a vlastní koupelna s fénem. V některých najdete příslušenství pro přípravu čaje a kávy.

V příjemném prostředí restaurace si můžete pochutnat na jídlech místní kuchyně. Denně se zde podává bohatá snídaně formou bufetu. V den příjezdu dostanete přípitek na uvítanou.

Program zájezdu

1. den: Ráno odjezd z ČR, k večeru příjezd na ubytování.
2. den: uristika v oblasti průsmyku Passo Falzarego (2105 m) - výstup na Piccolo Lagazuoi (2778 m), v jehož vrcholu se nachází mnoho chodeb, zákopů a dalších pozůstatků z bojů v letech 1915 až 1917. Štolami z této doby povede i náš sestup. Možnost využití lanovky.
3. den: Snadná nebo náročnější varianta (dle výběru) túry v okolí Tre Cime di Lavaredo (impozantní tříčlenná skupina skalních štítů - symbol Dolomit), vrcholu Monte Paterno a okolních chat. Túra začíná a končí u chaty Auronzo (2320 m) a patří mezi nejoblíbenější trasy v oblasti Sextenských Dolomit.
4. den: Prohlídka Cortiny d‘Ampezzo – známého lyžařského střediska, kde se v roce 1956 konaly zimní olympijské hry. Možnost výjezdu lanovkou do oblasti Tofany di Mezzo.
5. den: Výstup na Averau (2649 m) a Nuvolau (2574 m) ze sedla Passo Falzarego (2105 m) – snadná túra. Možnost sestupu kolem Cinque Torri s využitím lanovky.
6. den: Náročnější turistika nad nádherným jezerem Misurina, které bývá označováno jako perla Dolomit v oblasti mezi horskými chatami Col de Var-da a Fratelli (2359 m). Pro méně zdatné možnost lehké turistiky nad jezerem Misurina, případně procházka kolem jezera. K večeru odjezd do ČR.
7. den: Ráno příjezd na Ostravsko