Island - Velikonoce na Islandu, termály, polární záře

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Island - Velikonoce na Islandu, termály, polární záře

Věřte - nevěřte, pro mnoho Islanďanů je zima tím nejkrásnějším ročním obdobím. Za jasných nocí lze pozorovat polární záři, projevy geotermální činnosti prudce kontrastují se zasněženou a zamrzlou krajinou, kontury hor vyniknou právě pod první sněhovou pokrývkou. Vydejte se s námi objevit Island v nevšední pozdně zimní atmosféře. Můžete se těšit na vodopády, sopky, gejzíry, černou pláž, horké prameny, hlavní město Reykjavík a koupání ve slavné Modré Laguně. Láká Vás tato magická krajina i světelné divadlo na obloze? Polární záře je přírodní fenomén a její výskyt v době zájezdu nelze garantovat.

Poznámka : změna programu první a poslední den nebo pořadí dnů v případě změn časů letů, nepříznivého počasí nebo nesjízdnosti některých cest pro autobus vyhrazena.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy přímým letem na Island. Dovolená na Islandu začne příletem na letiště Keflavík dopoledne. Po příletu navštívíme geotermální oblast na poloostrově REYKJANES a poté budeme mít možnost se vykoupat v unikátních termálních lázních MODRÁ LAGUNA (viz příplatek, nutno objednat při přihlášení), nebo v místním bazénu s termálními sedacími bazény (cena cca 150 Kč, platba na místě). Transfer na nocleh (3 noci).
2. den: cestou po jižním pobřeží zahlédneme v dáli zasněžený vrcholek sopky HEKLA a pod světoznámou sopkou EYJAFJALLAJÖKULL se projdeme u vodopádu SELJALANDSFOSS, kde se dá vstoupit za jeho vodní stěnu. V soutěsce uvidíme další vodopád GLJÚFRAFOSS a do třetice uskutečníme krátkou vycházku podél kaskády vodopádů na řece Skógá poblíž monumentálního šedesátimetrového vodopádu SKÓGAFOSS. Na nejjižnějším mysu Islandu DYRHÓLAEY budeme obdivovat skalní bránu a u městečka VÍK vstoupíme na černou sopečnou pláž s čedičovou jeskyní.
3. den:
4. den:
5. den: ráno odlet přímým letem do Prahy. Přílet odpoledne.