Bali - ostrov bohů

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Bali - ostrov bohů

Tento pobytově - poznávací zájezd je určen především těm turistům, kteří vyhledávají kombinaci odpočinku u moře s poznáváním zajímavých míst. Indonéský ostrov Bali proslavily především jeho překrásné pláže. Ale zároveň je zde i řada dalších zajímavých míst spojených s touto exotickou destinací - starobylé chrámy, přírodní rezervace s nádhernou tropickou faunou i florou a také tradiční kultura.

Bali je často nazýván "ostrovem bohů". Ostrov je součástí indonéského souostroví s jeho pět tisíc kilometrů dlouhým řetězcem více než sedmdesáti tisíc ostrovů, které leží mezi Malajsií na západě a Austrálií na východě. Bali leží východně od ostrova Jávy v souostroví Malé Sundy, jen několik stupňů pod rovníkem. Patří mezi nejpopulárnější a turisticky nejnavštěvovanější destinace v Indonésii. Svojí rozlohou je ostrov malý, nedosahuje z jednoho konce na druhý ani 150 km. Ostrov je sopečného původu a je obdařen nesmírně úrodnou půdou, z níž převážnou část tvoří terasovitá políčka. Vnitrozemí ostrova je hornaté, převážně tvořené dvěma sopečnými krátery - posvátným Gunung Agung a Batur se stejnojmenným jezerem.
Bali nabízí 400 km překrásných pláží, které jsou místy přerušované divoce rozeklanými pobřežními skalami a pobřeží je místy vystaveno obrovským příbojovým vlnám Indického oceánu. Jedním z nejvýznamnějších mořských chrámů na Bali je Tanah Lot.

Program zájezdu

0. den: 1. den: Odlet z Prahy (případně z Vídně). Let s přestupem. 2. den: Přílet do Denpasaru na Bali. Transfer do hotelu. 3.- 8. den: Relaxace a koupání v přímořském letovisku Kuta. Během pobytu se uskuteční 3 výlety: Mengwi - Alas Kedaton - Tanah Lot Během výletu si prohlédnete chrám Mengwi, který patří mezi největší chrámy na Bali. Královský chrám pochází již z 18. století. Dále navštívíte Kedaton - opičí přírodní rezervaci. Na závěr výletu vás čeká západ slunce u Tanah Lot - chrámu z 16. století ležícím na útesu v jihozápadní části ostrova cca 30 km od Denpasaru. Chrám je častým cílem hinduistů, kteří sem přicházejí uctít bohy moře. Za odlivu je možné dostat se k chrámu pěšky. Na jeho siluetu rýsující se oproti zapadajícímu slunci na malé skále v moři se nedá zapomenout. Tajemné údolí řeky Petanu Výlet do oblasti Kintamani, jedné z nejoblíbenějších turistických oblastí Bali s aktivní sopkou Mount Batur a jezerem Batur. Navštívíte sloní jeskyni Goa Gajah, muzeum Purkabala, kávovou plantáž Rempah, chrám Pura Penatran Sasih. Kehen - Panglipuran - Kertagosa Výlet vás zavede k chrámu Kehen, který je jedním z nejstarších na Bali. Dále navštívíte tradiční vesničku Penglipuran s překrásnou architekturou a Kertagosu, starý justiční palác v královském městě Klungkung. 9. den: Transfer z hotelu na letiště. Odlet z Bali. 10.den: Přílet do Prahy (Vídně).