To nejlepší z Paříže + VERSAILLES + DÍLA IMPRESIONISTŮ V MUZEU ORSAY (letecky z

Pařížské ikony a skryté perly… Nevynecháte Eiffelovu věž, Notre-Dame či Montmartre. Objevíte nevšední klenoty od Královského paláce přes moderní Centre Pompidou až po kostely Madeleine a Saint-Eustache. Poznáte díla mistrů v Musée d'Orsay, královský život ve Versailles i pohodu Lucemburských zahrad. Vyzkoušíte francouzské speciality. Paříž je vždy dobrý nápad – nové zážitky volají! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás... Celý popis

To nejlepší z Paříže + VERSAILLES + DÍLA IMPRESIONISTŮ V MUZEU ORSAY (letecky z

Termíny a ceny

29.04. - 04.05.2025 úterý - neděle
snídaně letecky
24 490 Kč
cena za 6 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Paříž – Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • doprava letiště – hotel – letiště
  • 5x ubytování ve 3* hotelu v Paříži
  • 5x snídaně
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • doprava v rámci programu zájezdu (cca 50 EUR – MHD v Paříži)
  • cestovní pojištění léčebných výloh
  • vstupné na místě
  • doporučené kapesné: cca 250 EUR
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 4 500 Kč

    • Poznávací zájezdy

Popis zájezdu

To nejlepší z Paříže + VERSAILLES + DÍLA IMPRESIONISTŮ V MUZEU ORSAY (letecky z

Pařížské ikony a skryté perly… Nevynecháte Eiffelovu věž, Notre-Dame či Montmartre. Objevíte nevšední klenoty od Královského paláce přes moderní Centre Pompidou až po kostely Madeleine a Saint-Eustache. Poznáte díla mistrů v Musée d'Orsay, královský život ve Versailles i pohodu Lucemburských zahrad. Vyzkoušíte francouzské speciality. Paříž je vždy dobrý nápad – nové zážitky volají!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Versailles Pass

Dospělý 1100.00 Kč
Dítě 350.00 Kč

Musée d'Orsay

Dospělý 520.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

hotel v Paříži, poblíž centra města
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením, Wi-Fi, TV

Program zájezdu

1. den: Přílet do Paříže a v závislosti na letových řádech případný program s průvodcem.
2. den: Dnes poznáme pravý břeh Paříže. Projdeme se po bulváru Champs-Élysées. Zhlédneme kostel Madeleine, Palais Royal kardinála Richelieu i katedrálu Notre-Dame. Na závěr si užijeme plavbu lodí.  Ráno začneme jednou z největších dominant francouzské metropole, Vítězným obloukem. Ten nechal postavit Napoleon na počest svých armád a jejich vítězství v bitvě u Slavkova, nicméně jeho dokončení už se nedožil. Pod obloukem je umístěn hrob Neznámého vojína , památka francouzských vojáků padlých v první světové válce. Pokračovat budeme nejslavnějším bulvárem světa Champs-Élysées až na náměstí Svornosti. Odbočíme z bulváru a našim zrakům neunikne impozantní neoklasicistní chrám s monumentálními dvacetimetrovými korintskými sloupy , kostel Madeleine .  Inspirací pro stavbu byl antický chrám bohyně Artemis v Efesu a uvnitř nás ohromí  bohatě zdobený interiér s freskami a mramorovými sochami , včetně sochy svaté Máří Magdaleny , které je kostel zasvěcen. Poté nás čeká procházka nejdražšími pařížskými bulváry a majestátní budova jedné z nejkrásnějších oper na světě , Opéry Garnier. Ta byla postavena v druhé polovině 20. století a dodnes je opředena legendami. Nedaleko se nachází také muzeum parfémů Fragonard, kde se dozvíme více o výrobě parfémů  a také si zde můžeme pořídit nějaký voňavý suvenýr . Cestou zpět k Seině si prohlédneme zářný příklad klasické francouzské architektury –   Palais Royal . Královský palác si nechal vystavět kardinál Richelieu, který zde v 17. století žil a pracoval. K paláci náleží rozsáhlé zahrady a od roku 1986 také umělecká instalace, tzv.  Burenovy sloupy . V samém  historickém jádru Paříže se nachází čtvrť Cité , jejíž dominantou je fascinující gotický chrám Notre-Dame, proslavený románem Victora Huga „Zvoník u Matky Boží v Paříži“. Velkým zážitkem je plavba lodí po Seině. Plavba, která trvá necelou hodinu, nám ukáže Paříž z jiného úhlu a umožní nám prohlédnout si většinu pařížských památek z paluby lodi.
3. den: Nejprve objevíme impresionistické poklady v Musée d'Orsay. Poté si prohlédneme radnici a moderní Centre Pompidou. Nenecháme si ujít ani opomíjený klenot, kostel Saint-Eustache. Dopoledne strávíme v jednom z nejkrásnějších muzeí v Paříži . Budova, ve které se Musée d'Orsay nachází, byla původně postavena jako železniční stanice Gare d'Orsay. Bylo ale potřeba někde vystavit díla, která se časově nehodila do Louvru ani do Centre Pompidou, a tak tento prostor krásně využili pro impresionistická a postimpresionistická díla světového významu .  Musée d'Orsay je známé svou mimořádnou sbírkou  a díly umělců, jako jsou Claude Monet, Édouard Manet, Edgar Degas, Pierre-Auguste Renoir, Paul Cézanne, Vincent van Gogh a mnoho dalších. Najdete zde například Monetův obraz Imprese – východ slunce nebo van Goghův obraz Hvězdná noc nad Rhônou. Následně se přesuneme k budově s impozantním názvem Hôtel de Ville , neboť nás čeká budova pařížské radnice. Od 4. století slouží jako sídlo pařížského starosty a městské správy . Pokračovat budeme k další z ikonických staveb pravého břehu, čeká nás Centre Pompidou. Stavba slavného architekta Renza Piana je výjimečná svou architekturou a odhalenými trubkami a infrastrukturou budovy . Je domovem jedné z největších sbírek moderního a současného umění v Evropě . Kromě muzea zde najdeme také knihovnu, kino, divadlo a prostor pro dočasné výstavy a kulturní akce. Z horního patra je pak fantastický výhled na město. Kolem bývalé tržnice a dnes moderního obchodního centra Les Halles dojdeme k jednomu z nejkrásnějších pařížských kostelů   Saint-Eustache . Stavba kostela trvala více než sto let, výsledkem je jedinečná křesťanská stavba v kombinaci gotické a renesanční architektury . Interiér je známý svým velkolepým prostorem, nádhernými vitrážemi a impozantními varhanami , které jsou považovány za jedny z největších ve Francii.
4. den: Dnešek věnujeme zámku Versailles a jeho nádherným zahradám. Projdeme se vesničkou Marie Antoinetty, navštívíme oba Trianony i hudební představení v zahradách. Po snídani se příměstským vlakem vydáme k rozsáhlému zámeckému areálu Versailles, který byl po několik století sídlem francouzských králů a politickým centrem země. Čekají nás interiéry zámku, tedy  královy i královniny komnaty ,  zámecká kaple  i dechberoucí  Zrcadlový sál .  Poté se ponoříme do  krás rozkvetlých zámeckých zahrad . Budeme obdivovat nespočet fontán a vodních ploch,  Oranžérii  a nevynecháme ani místa, kam panovník utíkal před dvorem a starostmi. Prohlédneme si Malý Trianon, Velký Trianon i idylickou  vesničku Marie Antoinetty . Letní sezona nabízí také hudební představení a hru fontán v zámecké zahradě.
5. den: Čeká nás Eiffelova věž a výhled na Paříž z jejího vrcholu. Nemineme ani Invalidovnu. Po mostě Alexandra III. dojdeme až na bulvár Champs-Élysées a večer strávíme na Montmartru. Návštěva Paříže by nebyla kompletní bez návštěvy největší dominanty Paříže, Eiffelovy věže. Nekonečné fronty a bezpečnostní kontroly budou rázem zapomenuty v momentě, kdy ve třetím patře vystoupíme z výtahu a z vrcholu věže nás bude čekat  nádherný výhled na celou metropoli. Procházkou po Martových polích dojdeme k budovám  Vojenské akademie  a Invalidovny, kde se můžeme poklonit  hrobce Napoleona Bonaparte . Pokračovat budeme přes nejkrásnější pařížský most , most Alexandra III., a dojdeme až na bulvár Champs-Élysées. Na závěr dne vyrazíme do malebné umělecké čtvrti Montmartre. Hlavní dominantou nejen čtvrti, ale i celého města je bělostná bazilika Sacré Coeur. Kromě její impozantní kopule můžeme nad hlavním oltářem obdivovat  jednu z největších mozaik na světě , ta znázorňuje Krista se zlatým srdcem a zástup svatých, církevních představitelů a králů, kteří Krista uctívají. Procházkou malebnými uličkami nevynecháme ani náměstí malířů  Place du Tertre  či slavný kabaret Moulin Rouge. Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně.
6. den: Poslední den si dopřejeme atmosféru Latinské čtvrti, rozkvetlou Lucemburskou zahradu a výtečnou kuchyni. Poznáme i Panthéon s hrobkami francouzských osobností. Poté odletíme do ČR. Při našich toulkách Paříží nesmíme vynechat  čtvrť intelektuálů  – Latinskou čtvrť. Zastavíme se u kostela Saint Sulpice, který ve svých interiérech ukrývá  díla malíře Eugena Delacroix  nebo  varhany s více než šesti tisíci píšťalami . Čekají na nás  jarně rozkvetlé  Lucemburské zahrady se sídlem francouzského senátu a národní památník Panthéon  s hrobkami slavných francouzských osobností  (jsou zde pochováni např. Voltaire, Alexandre Dumas nebo Victor Hugo).  Nebude chybět ani exkurze do  francouzské gastronomie  v jedné z malebných francouzských restaurací na bulváru Saint-Michel. V závislosti na letových řádech přesun na letiště a odlet zpět do Prahy .