Londýn a starobylá Anglie, Oxford - Stratford - Liverpool - York

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Londýn a starobylá Anglie, Oxford - Stratford - Liverpool - York

Velká Británie poznávací zájezd 2015

Londýn - Oxford - Stratford upon Avon - Liveroopl - Fountains Abbey - Studley Royal - York - Londýn

Necháme se vtáhnout do historie Anglie a současně poznáme i moderní Londýn. Navštívíme rodiště W. Shakespeare a zavítáme do města Liverpool, kde se zrodil světový fenomén Beatles. Mimořádným kulturním a historickým bohatstvím nám učaruje fascinující York či památka světového dědictví Fountains Abbey s překrásnými vodními zahradami.

Nástupní místa : A, B, F, G

Program zájezdu

1. den: zájezdu Dopoledne odjezd z republiky přes území Německa do francouzského CALAIS.
2. den: zájezdu V ranních hodinách přejedeme kanál La Manche trajektem - výhledy na křídové útesy u DOVERU, dojezd do LONDÝNA - první seznámení s městem. Prohlídku zahájíme návštěvou čtvrti Westminster, většina zdejších památek je nějakým způsobem spojena s královským dvorem, parlamentem nebo anglikánskou církví. Od dominanty jižního břehu Temže, London Eye s krásným výhledem na Houses of Parliament, Big Ben se přes Westminster Bridge vydáme do vládní čtvrti Whitehall, kolem sídla premiéra Downing Street a Horse Guard, na slavné Trafalgar Square - turistický střed Londýna se sochou admirála Nelsona. Prohlédneme si půvabné místo pouličního umění, trhů, obchůdků a občerstvení všeho druhu Covent Garden, ideální místo pro odpočinek. Přes Shaftesbury Avenue se vydáme na návštěvu čtvrti West End - Picadilly Circus se sochou Eróta, pro Londýňany Hub of the World, neboli "pupek světa". Sejdeme dolů po ulici Picadilly, přes Green Park k Buckinghamskému paláci (oficiální sídlo královny Alžběty II.) a dále přes St. James Park - nejkrásnější královský park Londýna s výhledy na město, k nejvýznamnější duchovní stavbě Londýna opatství Westminster Abbey (UNESCO) - jeden z nejnavštěvovanějších křesťanských kostelů, který hrál klíčovou roli v dějinách Anglie.
3. den: zájezdu Po snídani navštívíme OXFORD, sídlo nejstarší britské univerzity – prohlídka města s více jak 30 Colleges. Projdeme se místními třídami – High Street, Queen Street. Nenecháme si ujít Radcliffe Camera, která je nejcharakterističtější stavbou města a kolej Christ Church. Na západním břehu řeky Avony, v samém srdci Midlands navštívíme STRATFORD UPON AVON, jedno z nejslavnějších anglických měst – Shakespearův rodný dům, kostel svaté Trojice, kde je Shakespeare pochován, Harvard House, Hall´s Croft. Odjezd do Liverpoolu na ubytování.
4. den: zájezdu Prohlídka LIVERPOOLU - nábřeží Pier Head, které střeží legendární Liver Birds, navštívíme nejkrásnější anglikánskou katedrálu – Metropolitan Cathedral a nezapomeneme na světoznámé muzeum Beatles Story. Poté odjedeme do hrabství Yorkshire, které charakterizují přírodní krásy, působivá vřesoviště a zelená údolí. V zalesněném údolí řeky Skell navštívíme rozsáhlé vápencové zříceniny FOUNTAINS ABBEY a úžasnou vodní zahradu STUDLEY ROYAL (UNESCO). Neobvykle krásné pěstěné vodní zahrady v divoké přírodě, obrovské a majestátní ruiny opatství, nespočet letohrádků.
5. den: zájezdu Prohlídka překrásného města YORK, klikaté středověké uličky, úctu vzbuzující katedrála York Minster (sídlo arcibiskupa z Yorku), městské hradby ze 13. stol. obklopující pavoučí síť středověkého města – krásné výhledy na katedrálu, Jorvik Viking Centre, Muzejní zahrady nebo variantně návštěva vyhlášených místních muzeí. Ulice města oplývají hojností dědictví a také všemi druhy tradičních hospůdek se staletými zkušenostmi ve vytáčení piva.
6. - 7. den: zájezdu Druhá část prohlídky LONDÝNA, prohlédneme si pevnost Tower (UNESCO) - Bílá věž se sbírkami exponátů Královské zbrojírny, kaple sv. Jana Kazatele - nejstarší kostel v Londýně, Waterloo Barracks s korunovačními klenoty Anglie. Dále navštívíme nejstarší londýnské části City a Southwark - mj. prohlídka St. Paul's Cathedral, kopule londýnské katedrály je po kopuli římské svatopeterské katedrály druhá největší na světě, uvnitř chrámu shlédneme Šeptající, Kamennou a Zlatou galerii, kostelní kryptu s vojenskými velikány (Wellington, Nelson ale i pomník stavitele katedrály Ch. Wrena). Následně se přesuneme Lehkou nadzemní dráhou (DLR) do Královské čtvrti GREENWICH. Prohlídka areálu Old Royal Naval College. Na místě, kde dnes sídlí University of Greenwich se narodil Jindřich VIII., prohlédneme si i Královskou observatoř, místo nultého poledníku, z níž je krásný výhled na Temži a působivé Docklands. Ve večerních hodinách odjezd do ČR.