Albánie - perla Balkánu

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Albánie - perla Balkánu

Poznávací zájezdy Albánie 2015
Dubrovník - Kruj - Valona - Berat - Dhërmi - Himarë - Gjirokastra - Tepelenë - Durrës - Tirana - Kotor
Mimořádná kombinace pobytového a poznávacího zájezdu s ubytováním na břehu Valonského zálivu. Všechna slavná místa a významné památky budeme mít doslova "na dosah ruky" a užijeme si koupání a pláží Valonského zálivu.

Nástupní místa : Trasa A, C + Bratislava

Program zájezdu

1. - 2. den: zájezdu Odjezd z ČR, tranzit do Chorvatska, zastávka v DUBROVNÍKU, odpoledne přejezd do Černé Hory, ubytování.
3. den: zájezdu Přejezd do Albánie, výstup na pevnost Rozafat u Skadaru (Shkodra), výhledy na soutok tří řek a Skadarské jezero, KRUJ, městečko spjaté s osobností velkého vojevůdce a národ. hrdiny Georgi Kastriotiho Skanderbega, sídelní hrad, bazar, dervišský klášter. Večer příjezd do hotelu, ubytování ve Valonské zátoce, kouzelné výhledy na ostrůvek Sazan a Karaburunský poloostrov.
4. den: zájezdu Pobyt u moře, podvečerní VALONA (Vlorë), mešita Muradia, muzeem albánské nezávislosti, náměstí Vlajky, Památník nezávislosti, panoramatické výhledy na město.
5. den: zájezdu Výlet do města "Tisíce a jednoho okna", BERAT, horní "bílé město", byzantské kostelíky, slavné muzeum ikon malíře Onufriho a jeho školy, dolní Staré město, mešity, křesťanská čtvrť Gorica. Odpoledne pravoslavný klášter Ardenica, vykopávky antické lokality Apollonie, chrám boha Apolóna, středověký klášter Panny Marie. V případě uzavření kláštera, variantně antický areál Orikum, který se zařadí do 7. dne.
6. den: zájezdu Panoramatické pobřeží Albánské riviéry, výlet místními mikrobusy (cca 15 €), QEPARA u Palermského zálivu, ponorková základna, pevnost Aliho Paši Tepelenského, DHËRMI, romantická vesnička s řeckou menšinou, kostelíky, zemní pyramidy, olivové háje, malebná scenérie, HIMARË, přímořské letovisko.
7. den: zájezdu Turistika v NP v Llogarském průsmyku, výstup na horu Athanasi, výhledy na Otrantský průliv mezi Itálií a Albánií, případně procházka do "Caesarovy soutěsky", v místních restauracích můžete ochutnat vynikající skopové na rožni. Návrat na hotel, pobyt u moře, koupání.
8. den: zájezdu TStarobylá GJIROKASTRA, město bílých střech, majestátní hrad, typická jihoalbánská architektura, TEPELENË, rodiště Aliho Paši Tepelenského.
9. den: zájezdu Fakult. lodní výlet z Valony na poloostrov Karaburun (cca 25 Eur, dle počtu účastníků), odlehlé pláže, čarovné jeskyně, mj. jeskyně piráta Haxhi Aliu, skalní útes Grama. V případě nepříznivých podmínek pro uskutečnění výletu možnost výletu do okolí, středověký klášter Zvërnec na ostrůvku uprostřed laguny Narta a hrad Kanine za Valonou (cca 10 Eur,dle počtu účastníků).
10. den: zájezdu Odjezd, krátká návštěva města DRAČE (Durrës), antický amfiteát, TIRANA, Skanderbegovo náměstí, náměstí Matky Terezy, Ethem Begova mešita, Národní muzeum s bohatými sbírkami, odjezd do Černé Hory, ubytování.
11. - 12. den: zájezdu Zastávka v KOTORU, odpoledne odjezd do ČR.