Pohodový týden v Alpách - Itálie - Turistika a moře v Cinque Terre

Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze
1 termín od 19. září 2025

Cena zájezdu

od 19 390 Kč


Tentokrát nás zájezd zavede na pobřeží Ligurského moře k asi nejznámějším městečkům celé Itálie a to oblast Cinque Terre, která je pod záštitou UNESCO a určitě vás nadchne svoji jedinečností a neopakovatelnou atmosférou. Pokud chcete jen ležet u moře, i to je zde možné, protože hotel leží jen 150 m od pláží, kde lze nalézt i neplacenou část. Každý den pro vás bude připraven program, kdy postupně navštívíme všech 5 městeček zasazených do skal na pobřeží Ligurského moře. Chodníky od jednoho městečka k druhému jsou neopakovatelným zážitkem. Je to vcelku lehce zvládnutelná procházka, protože je rozdělena do více dní a tak nemusíte během jednoho dne obejít vše. Dalším zážitkem je jistě i návštěva a prohlídka poloostrova Portofino, kterou absolvujeme i lodí. Prohlídneme si i krásnou vilu Durazzo s kouzelnou zahradou. I atmosféra přístavního městečka Santa Margherita je pozoruhodný zážitek. Ubytování jsme v ***hotelu v blízkosti pláže v... Celý popis

Pohodový týden v Alpách - Itálie - Turistika a moře v Cinque Terre

Termíny a ceny

září 2024

18.09. - 25.09.2024 středa - středa
polopenze autokarem
19 390 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

září 2025

19.09. - 26.09.2025 pátek - pátek
polopenze autokarem
20 990 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • 5x nocleh, 6x snídaně, 5x večeře, vlakové lístky dle programu, doprava klimatizovaným autobusem, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje", na vstupy cca 95 EUR
  • 1lůžkový pokoj 6 500 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně pojištění na horskou turistiku a připojištění stornopoplatků 600 Kč

    • Pobytové zájezdy
    • Pobyty na horách

Popis zájezdu

Pohodový týden v Alpách - Itálie - Turistika a moře v Cinque Terre

Tentokrát nás zájezd zavede na pobřeží Ligurského moře k asi nejznámějším městečkům celé Itálie a to oblast Cinque Terre, která je pod záštitou UNESCO a určitě vás nadchne svoji jedinečností a neopakovatelnou atmosférou. Pokud chcete jen ležet u moře, i to je zde možné, protože hotel leží jen 150 m od pláží, kde lze nalézt i neplacenou část. Každý den pro vás bude připraven program, kdy postupně navštívíme všech 5 městeček zasazených do skal na pobřeží Ligurského moře. Chodníky od jednoho městečka k druhému jsou neopakovatelným zážitkem. Je to vcelku lehce zvládnutelná procházka, protože je rozdělena do více dní a tak nemusíte během jednoho dne obejít vše. Dalším zážitkem je jistě i návštěva a prohlídka poloostrova Portofino, kterou absolvujeme i lodí. Prohlídneme si i krásnou vilu Durazzo s kouzelnou zahradou. I atmosféra přístavního městečka Santa Margherita je pozoruhodný zážitek. Ubytování jsme v ***hotelu v blízkosti pláže v útulných, 2lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením, sat. TV, klimatizací. Bohaté snídaně a večeře menu o min. 3 chodech s výběrem. Součástí hotelu je i velká odpočinková terasa.

Poznámka: Dětská cena platí v doprovodu 2 dospělých osob.

Poznámka II: Nástupní místa: Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady, Praha, Plzeň, svoz Brno, svoz Bratislava, svoz České Budějovice. Svozy do jednotlivých nástupních míst jsou zajišťovány formou proplacení jízdného 2. třídy vlaku nebo autobusu do nejbližšího nástupního místa.

Dětské slevy: 0 - 8 let: 2 000 Kč, 9 - 12 let: 1 000 Kč (děti ubytované se 2 dospělými).

Stravování: polopenze

polopenze.

Ubytování: hotel ***

ubytováni jsme v ***hotelu v blízkosti pláže v pokojích s vlastním sociálním zařízením, sat. TV, ledničkou i klimatizací. Součástí hotelu je i velká odpočinková terasa.

Program zájezdu

1. den: z ČR odjezd odpoledne do Itálie.
2. den: ráno příjezd do CAVI, dopolední snídaně, ubytování dle možností hotelu, odjezd do městečka SESTRI LEVANTE, jehož atmosférou byl okouzlen i Hans Christian Andersen, který zde pobýval v roce 1833. Prohlídka půvabné promenády i historického středu městečka. Zpět buď pěšky, nebo fakultativně místním busem, večeře.
3. den: snídaně, odjezd busem do LEVANTO, základní varianta (náročnost 2 z 5; 6 hod., ↑390 m, ↓390 m): po krátké prohlídce města nastoupíme na první část věhlasné cesty v Cinque Terre, tentokrát přes MONTEROSSO (krátká prohlídka, možnost oběda či občerstvení) až do VERNAZZA, kde opět po krátké prohlídce odjedeme vlakem zpět do Levanta. Lehčí varianta je vynechání části trasy a to Levanto-Monterosso. Všichni odjezd busem do hotelu, večeře.
4. den: snídaně, odjezd vlakem do SANTA MARGHERITA, kde dále pojedeme fakultativně lodí až SAN FRUTTUOSO, krátká zastávka, možnost koupání v překrásně čisté vodě, přejezd zpět do PORTOFINA, kde můžeme obdivovat jedno z nejhezčích městeček celé Itálie a opět lodí do Santa Margherity. Prohlídka vyhlášené vily DURAZZO s okouzlující zahradou, všichni odjezd na hotel opět vlakem, večeře.
5. den: snídaně, odjezd busem do LEVANTO, vlakem do RIOMAGGIORE, základní varianta (2 z 5; 6 hod.,↑200 m, ↓200 m): tentokrát dokončíme poslední úsek cesty přes skalnatá města tzv. Cestou lásky do MANAROLY, kde můžeme opět obdivovat krásu tohoto místa a dále přes CORNIGLII, kde se můžeme občerstvit, až do VERNAZZA, kde nastoupíme na vlak a dojedeme zpět do Levante. Všichni busem na hotel, večeře.
6. den: snídaně, volný den, koupání, možnost vypůjčení kola nebo fakultativně vlakem do dalšího městečka Ligurské riviéry - RAPALLO, kde můžete obdivovat sídlo panovníka maltézských rytířů CASTELLO DI PUNTA PAGANA či historickou věž atd. Zpět opět fakultativně vlakem, večeře.
7. den: snídaně a dopoledne odjezd domů, zastávka na prohlídku TRENTA.
8. den: do ČR příjezd v ranních hodinách.

Podobné zájezdy