UNESCO památky Ukrajiny a východního Slovenska

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: snídaně

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

UNESCO památky Ukrajiny a východního Slovenska

Poznávací zájezdy Ukrajina 2015
Košice - Užhorod - Mukačevo - Iza - Koločava - Lvov – Bardějov - Hervatov - Levoča

Zájezd nás zavede za památkami UNESCO východního Slovenska a Ukrajiny. Navštívíme Košice - Evropské město kultury v roce 2013, Bardějov i perlu Spiše Levoču. Na Ukrajině nás čeká krásná karpatská krajina, lidová architektura, četnická stanice v Koločavě, ale i Lvov s krásným historickým centrem.

Nástupní místa : trasa C, P

Program zájezdu

1. den: zájezdu V časných ranních hod. odjezd z ČR na Slovensko. Odpoledne si prohlédneme historické centrum KOŠIC, druhé největší slovenské město - domy a paláce z období gotiky, baroka i secese, katedrála sv. Alžběty, procházka renovovanou památkovou rezervací s pěší zónou. Město bylo vybráno za Evropské hlavní město kultury pro rok 2013 spolu s francouzským Marseille. Odjedeme do UŽHORODU, ubytování v blízkosti centra. Večerní procházka městem s množstvím kaváren a promenádní atmosférou.
2. den: zájezdu Po snídani odjedeme do krajanského spolku T.G. Masaryka. Podíváme se do čtvrti Malé Galago, kde stojí staré vládní a obytné budovy postavené čs. vládou ve 20. a 30. letech minulého století. Návrat do centra a kolem řeckokatolické katedrály se projdeme hradní čtvrtí. Osobní volno, možnost navštívit užhorodský skanzen lidové architektury nebo hradní tvrz. Odpoledne město MUKAČEVO, které patřilo mezi světovými válkami Československu - nově opravené historické centrum, barokní klášter, gotická kaple a hrad Palanok. Večer se vrátíme do Užhorodu a projdeme se městem na večeři, která je zajištěna pro zájemce v typické vinárně.
3. den: zájezdu Krásná karpatská krajina s malebnými výhledy na pasoucí se koně i starobylé chalupy. Zastavíme ve vesničce IZA, která je proslulá výrobou tradičních předmětů z proutí a dřeva - nákup místních suvenýrů. Kolem poledne příjezd na KOLOČAVU - prohlídka minimuzea Ivana Olbrachta v místní škole, ochutnáme zakarpatské menu a domácí pálenku v bývalé četnické stanici, kde je dnes místní hospoda. Podíváme se k hrobu Nikoly Šuhaje i k hrobu jeho ženy Eržiky a navštívíme dřevěný kostelík sv. Ducha. Odjezd horskou oblastí přes poloninu BORŽAVA do Lvova, ubytování.
4. den: zájezdu Po snídani prohlídka LVOVA (UNESCO), hlavního města západní Ukrajiny. Město bylo součástí Polska i Rakousko-Uherska. Lvov je také důležitým duchovním střediskem. Své katedrály tu má řeckokatolická, římskokatolická i arménská církev. Procházka památkou rezervací - uvidíme všechny tři katedrály, renesanční kapli Boimů i čtvercové náměstí s radnicí, renesanční a městské domy. Ubytování.
5. den: zájezdu Po snídani PRZEMYSL, která je (po Krakově) druhým nejstarším polským městem a pokračujeme přes Dukelský průsmyk, známý z 2. světové války, operace Dukla, při které zahynulo nebo bylo zraněno až 8 500 sovětských a 6 500 československých vojáků. V podvečer příjezd na Slovensko, ubytování v Bardějově.
6. den: zájezdu Po snídani si prohlédneme centrum BARDĚJOVA (UNESCO), středověké městské opevnění s baštami, starobylé náměstí s radnicí a bazilikou minor s 11 gotickými oltáři. HERVATOV - dřevěný římskokatolický kostel sv. Františka z Assisi (UNESCO). Následuje LEVOČA (UNESCO), perla spišské koruny, historické centrum a jeden z největších gotických oltářů mistra Pavla z Levoče. Naší poslední zastávkou bude typická salaš u Ružomberoku, možnost nákupu domácích sýrů. Příjezd do ČR v pozdních večerních hodinách.