Slovinsko – Julské Alpy, Relaxace A Turistika

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Slovinsko – Julské Alpy, Relaxace A Turistika

Nenáročná turistika v Triglavském národním parku uprostřed majestátních hor, strmé srázy, překrásné vodopády, horská jezera a alpská květena Prohlídka unikátních jeskyní Slovinského krasu, ale také relaxace u horských jezer. Týden pohody uprostřed přírody. Uvidíte jezerní a horský ráj v srdci Julských Alp, unikátní krasový systém Škocjanské jamy, největší podzemní kaňon na světě, podíváme se za vínem do údolí Vipavy.

Ljubljana - Triglavský NP - Planica - Kranjska Gora – Škocjanské jeskyně – Slovinsko-italský kras - Vogel - Bohinjské jezero - Bled

1. den zájezdu
Odjezd z ČR ve večerních hodinách, transfer přes Rakousko.

2. den zájezdu
LjublJana , prohlídka hlavního města Slovinska, odkaz architekta J. Plečnika, turistika v soutěsce Vintgar , nejvyšší vodopád ve Slovinsku na bájné řece Savici (72 m). Ubytování u jezera a večerní procházka.

3. den zájezdu
Triglavský NP , toulky údolím Tamar, skokanské můstky v PLANICI , pramen řeky Nadiža, Kranjska Gora , prohlídka srdce Triglavského NP, turistika k prameni řeky Sávy. Večer procházka podél jezera a koupání.

4. den zájezdu
Celodenní turistika do srdce NP přes Černé jezero (odtud možnost zpět - méně náročná túra) k Triglavským jezerům do doliny Sedmera jezera (převýšení cca 1000 m). Variantně: pro horaly možnost ubytování v horské chatě u jezera s večeří (nutná rezervace předem 30 €) a 5. den zájezdu celodenní individuální turistika, návrat kouzelnou krajinou či ještě výstup na Triglav, večer návrat do hotelu.

5. den zájezdu
Fakultativní výlet do Slovinského krasu - Škocjanské jeskyně (UNESCO), největší podzemní kaňon na světě, soustava propojených podzemních jeskyní nebo celodenní výlet za krásami Slovinsko-italského krasu (UNESCO) – unikátní krasový systém Škocjanské jamy, turistika po okolí, cesta za vínem do údolí Vipavy, návrat v podvečer.

6. den zájezdu
Lanovkou na planinu pod horou Vogel (1922 m), hřebenová túra s výhledem na Bohinjské jezero (různé varianty náročnosti, možnost až na vchol Vogel), odpolední relaxace a procházky okolo jezera, variantně samostatné putování vesničkami v blízkosti Ribčev Laz nebo turistika v soutěsce Mostnica či celodenní pobyt u jezera, možnost půjčení loďky.

7. den zájezdu
Výlet lodí po Bohinjském jezeře , variantně turistika, lázeňské letovisko BLED s majestátním hradem nad jezerem, plavba po jezeře či cesta kolem jezera. Fakultativně možnost večeře, večer odjezd do ČR přes lázeňské město Maribor.

8. den zájezdu
Návrat v ranních hodinách.