Rumunsko ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: plná penze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Rumunsko ***

KAŇON ŘEKY NERY • GERNIK • SVATÁ HELENA • ČEŠKE SELO • BÍGR • EIBENTHAL • BAILE HERCULANE • ŠUMICE

Program zájezdu

1. den: Odpoledne odjezd z ČR (České Budějovice, Praha, Brno), noční přejezd přes Slovensko do Maďarska.
2. den: Dopoledne příjezd do Rumunska se zastávkou v barokním městě Temešvár,ubytování ve vesnici Gernik, seznámení s nejbližším okolím vesnice, vodní mlýnky, křížová cesta, nádherné výhledy nad Gernikem, ubytování.
3. den: Můžete si vybrat jednu z variant programu: a) busem do Sascy Romany - celodenní pěší výlet do kaňonu řeky Nery (skalnaté stěny jsou místy až 400 m vysoké), možnost koupání v řece, několik variant náročnosti b) volný program v Gerniku : celodenní výlet do Rovenska s koňským spřežením (částečně pěšky, v rovných úsecích jízda na žebřiňáku atd.), event. zapůjčení kol, jízda na koních aj., ubytování
4. den: Přejezd do Sv. Heleny , seznámení s vesnicí: návštěva kostela, místní školy, polodenní pěší výlet na Kulhavou skálu event. volný program, ubytování.
5. den: Celodenní autokarový výlet do srbského Banátu: Češke Selo (prohlídka místního muzea), Bela Cerkva – tržnice, oběd v rybí restauraci na břehu Dunaje, trajektem do Ramu , kde si prohlédneme místní pevnost a pravoslavný kostel, na závěr koupání u jednoho ze srbských jezer. Ubytování.
6. den: Sv. Helena - seznámení s okolím vesnice: výhledy na Dunaj, pohled na zříceninu hradu Golubec, který leží na srbské straně Dunaje. Večerní posezení v místní hospůdce. Ubytování.
7. den: Celodenní autokarový výlet: česká vesnice Bígr , kostel, dům malíře pana Josefa Řeháka, dále busem do Eibenthalu , turistika v okolí vesnice, nádherné pohledy do krajiny. Ubytování.
8. den: Celodenní autokarový výlet: plavba lodí po Dunaji - Kazaňská soutěska , prohřejeme se ve starých termálních lázních Băile Herculane (bazény v přírodě). Uvidíme poslední českou vesnici Šumice a její malebné okolí (arboretový hřbitov). Ubytování.
9. den: Časně ráno odjezd do ČR, předpokládaný příjezd ve večerních hodinách.