Provence

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Provence

Avignon - Bonnieux - Roussillon - Arles - Saintes Maries de la Mer - Cassis - Aix en Provence - Marseille - Orange

Středověká města i vesničky plné barev uprostřed vinic a levandulových polí, místa, která lákala i slavné malíře včetně Van Gogha. Antické památky v Orange a Arles. Poznáte Lubéron, který voní tymiánem a levandulí, a jedinečný přírodní park Camargue mezi mořem a zemí, kde se pěstuje rýže, v salinách se získává sůl z moře, žijí tu plameňáci, bílí koně a černí býci a vykoupete se i v moři

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno v hotelech ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy. Za příplatek ubytování v hotelu typu Kyriad/Ibis.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Lyonu , transfer autobusem do Avignonu, ubytování. Avignon  (UNESCO), večerní město, opevněné centrum Provence, výhledy na Villeneuve les Avignon a na středověký most, fakultativně večeře.
2. den: Snídaně. Přírodní park Lubéron s cedrovými lesy, kouzelné kamenné městečko Bonnieux s fakultativní ochutnávkou místních specialit, cesta kolem hradu Lacoste (proslulý markýzem de Sade), středověký most a levandulová pole, červené městečko Roussillon, turistika barevnými bauxitovými skalami, naleziště malířských hlinek, gastronomické překvapení a suvenýrový ráj, Gordes, pohled na městečko s hradem, Abbaye de Sénanque, proslulý klášter obklopený poli levandule, fakultativně ochutnávka vína s možností nákupu, pozdní návrat na ubytování.
3. den: Snídaně. Avignon (UNESCO), svědek papežské slávy středověku, procházka po hradbách Rocher des Doms, Papežský palác, most St Benézet, krásy přírody Provence, římský akvadukt Pont du Gard (UNESCO), kouzlo vnitřní Provence v pohoří Les Alpilles, Les Baux de Provence se zbytky rozsáhlého hradu nad Val d´Enfer (Pekelné údolí) s expozicí středověkých dobývacích zbraní, středověké dolní město, úžasná skalní katedrála, umělecký bombónek projekce Carrieres de Lumieres, St Remy de Provence, nejzachovalejší římský kenotaf na světě, klášter St Paul de Mausole, kde pobýval Van Gogh.
4. den: Snídaně. Arles (UNESCO), antická aréna, skvost románské architektury klášter St Trophime, Espace Van Gogh, žlutá kavárna a nemocnice z obrazů Van Gogha, příp. most Van Gogha, přírodní park Camargue, za plameňáky, bílými koňmi a černými býky, ornitologická rezervace, jezírka s růžovými plameňáky a bílými volavkami, poutní městečko Saintes Maries de la Mer, přímořské letovisko v oblasti Camargue, opevněný kostel Marií, hrob „černé“ svaté Sáry, vyhlídka na střeše kostela, koupání na dlouhých městských písečných plážích, malý rybářský přístav, možnost posezení v plážovém baru nebo restauraci, uličky plné provensálských suvenýrů, přejezd podvečerní krajinou salin a jezer k Salon de Provence.
5. den: Snídaně. Rybářské městečko Cassis, přírodní park Calanques, středomořské „fjordy", turistika po útesech kolem úzkých hlubokých zátok, oblíbené místo rekreace Marseillanů, výlet lodí kolem Calanques, lehká turistika a krásné koupání na plážích v zátokách. Aix-en-Provence , město Paula Cézanna a bývalé hlavní město Provence, katedrála de Saint-Sauveur, Cours Mirabeau a boulevardy s proslulými kašnami, indiv. Cézannův ateliér a zahrada.
6. den: Snídaně. Marseille , starý přístav, bazilika St Victor s kryptou, chrám Notre Dame de la Garde, fakultativně výlet lodí kolem ostrova hraběte Monte Christa If na Frioulské ostrovy s koupáním, relax u moře, moderní budova MuCem – Muzeum civilizací Evropy a Středomoří, fakultativně večeře ve vyhlášené rybí restauraci, návrat na ubytování.
7. den: Snídaně. Cesta podél řeky Durance, Orange (UNESCO), bývalé římské město, zachovalý vítězný oblouk, římské divadlo, atmosféra uliček, Lyon (UNESCO), podvečerní město gurmánů. Odjezd na ubytování.
8. den: Transfer na letiště v ranních hodinách a odlet do Prahy. CK si vyhrazuje právo drobných přesunů programu především vzhledem k event. změnám letového řádu.