Velká Británie, Skotsko - Skotskem na ostrov Skye s výletem na Orkneje

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: vlastní stany Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Velká Británie, Skotsko - Skotskem na ostrov Skye s výletem na Orkneje

Pojeďte se s námi podívat do země, kde muži nosí sukně, kde žije Lochnesská příšera, kde se pálí pravá whisky a o jejíchž obyvatelích koluje spousta vtipů. Navštivte s námi Skotsko, zemi zádumčivých hor i tajemných jezer, rozsáhlých vřesovišť a močálů, ale i zemi nedotčených koutů přírody a hlavně bohaté a slavné historie. Při našem putování navštívíme i kouzelný ostrov Skye a v horách zdoláme několik místních vrcholů. Fakultativně zavítáme i na Orkneje obydlené více než 5 500 let, které jsou pod ochranou UNESCO. Doba vikingsko-norského osídlení je všudypřítomná a člověk rázem zapomíná, že je na skotském území. Během cesty Skotskem a Anglií neopomeneme navštívit také nejkrásnější města, hrady a katedrály. Poslední den v Británii strávíme prohlídkou Londýna.

Stravování: vlastní

vlastní stravování.

Ubytování: vlastní stany

11x noclehy ve vlastních stanech v kempech a na farmách.

Program zájezdu

1. - 2. den: odjezd z ČR, noční přejezd přes Německo, Belgii a Francii, ve dne trajektem do Anglie, ubytování v kempu.
3. den: cesta na sever, krátká zastávka ve městě Ripon s katedrálou z 12. století, prohlídka ruin opatství FOUNTAINS ABBEY, přejezd do jezerní oblasti NP LAKE DISTRICT, nocleh v kempu u moře.
4. den: celodenní pěší túra v oblasti LAKE DISTRICT - výstup na nejvyšší horu Anglie SCAFFEL PIKE nebo procházka kolem nejhlubšího jezera Anglie Wast Water. Nocleh v kempu.
5. den: zastávka u nádherně situovaného megalitického kruhu Castlerigg Stone Circle nedaleko Keswicku a u HADRIÁNOVA VALU. Přejezd podél jezera LOCH LOMOND, rašelinišť RANNOCH MOOR, údolí GLENCOE k Fort William, kemp.
6. den: zdolání BEN NEVISU (1 344 m), nejvyšší hory Británie, nebo nenáročná túra v nejproslulejším skotském údolí GLENCOE. Turistické centrum FORT WILLIAM.
7. - 9. den: ostrov SKYE, velký okruh po ostrově, návštěva výrobny whisky, prohlídka hlavního města ostrova PORTREE, čedičové útesy KILT ROCK a vodopád MEALT FALL, skalní věž OLD MAN OF STORR, pěší túra na ostrově v jedné z nejpozoruhodnějších krajin na ostrově - v pohoří QUIRAING. Výlet lodí k tulením koloniím u hradu Dunvegan Castle. Noclehy v krásně položeném kempu na poloostrově Staffin.
10. den: krátký výlet v malebném pohoří CUILLIN, odjezd z ostrova, tajemné jezero LOCH NESS, krátká zastávka u romantické zříceniny hradu URQUHART CASTLE, přesun na sever do oblasti INVERNESS, nocleh v kempu (2 noci).
11. den: vstupní brána skotského severu - hl. město skotské vysočiny INVERNESS, individuální volno (nákupy nebo návštěva místního aquaparku). Pro zájemce fakultativní celodenní výlet na ORKNEJSKÉ OSTROVY, nejlépe dochovaná neolitická osada v Evropě, SKARA BRAE (UNESCO), starší než egyptské pyramidy, katedrála SV. MAGNUSE v KIRKWALL z "vikingských dob" či magické menhiry a obřadní kameny. Zpět do Inverness, setkání obou skupin, nocleh.
12. den: túra v pohoří Cairngorms - výstup na vrchol CAIRN GORM nebo turistika houbařským rájem kolem jezera LOCH MORLICH v lesním parku Glenmore, kempování v areálu farmy poblíž Stirlingu.
13. den: zastávka u památníku WILLIAMA WALLISE u Stirlingu a u FALKIRK WHEEL - první rotační výtah na světě, prohlídka hlavního města Skotska, EDINBURGHU (hrad Edinburgh Castle, nejznámější ulice Royal Mile, palác Holyroodhouse), noční přesun do Londýna.
14. - 15. den: celodenní volno v LONDÝNĚ, trajektem zpět do ČR.